Stolta BIK:are: Fantastisk stämning med Lundsberg i Nobelhallen
Publicerad: 2022-02-18
Lundsbergs skola och BIK Karlskoga har fattat ömsesidigt tycke! Eleverna har blivit mycket uppskattade gäster i Nobelhallen och under deras senaste besök fick vi en pratstund med några av dem samt initiativtagaren Christopher Johrin.

Tre besök i Nobelhallen har det blivit så här långt den här säsongen för Lundsbergs skola och hade det inte varit för restriktioner och en coronalockdown på skolan hade det redan varit det dubbla, tror marknadschef Christopher Johrin, som anordnar resorna. Det tog nämligen bara 20 minuter innan resan till Södertälje-matchen var fullbokad!

Strax innan nedsläpp i matchen mot SSK träffar jag Christopher och några av de drygt hundra eleverna som är på plats denna afton.

Christophers egen relation med BIK Karlskoga går långt tillbaka i tiden - han var på nittiotalet med och grundade BIK Support.

"Jag har själv bott i Karlskoga och åkte själv mycket på hockey i slutet av 90-talet", berättar han. Fram till 2003-2004 blev det många fantastiska matcher och minnen här på Östra läktaren i Nobelhallen. Nu tycker jag att det är roligt att ta med eleverna hit så att de får uppleva detta."

En jättefin artikel i skolans egen tidning, skriven av två elever, vittnar om en varm växande relation mellan eleverna och klubben. För eleverna på Lundsberg, som i de flesta fall bor på skolan på heltid, är utflykterna till Nobelhallen ett välkommet avbrott i rutinerna och en möjlighet att umgås tillsammans utanför skolan.

"Många av eleverna är 15-16 år och har kanske inte varit på hockey förut överhuvudtaget. Med tanke på pandemin som inneburit att mycket varit begränsat eller till och med nedstängt under de senaste åren är det bra för dem att få komma ut och uppleva saker. Det är också kul att många av deltagarna är tjejer. Nobelhallen är nära för oss och eleverna gillar BIK och har verkligen tagit till sig laget", säger han och konstaterar att man numera hittar en hel del BIK-prylar i elevernas rum.

{!A}

Eleverna Tage Kärrman, Hugo Wehtje, Astrid Ihre, Elsa Lagercrantz och Wera Gille har varit med tidigare och är förväntansfulla inför kvällens match. Flera av dem bar BIK-mössor, tröjor och andra tecken på att de är blåvita supportrar.

"Det är en sådan härlig energi här i Nobelhallen och det ger en bra omväxling mot vår vardag", enas gänget på frågan om varför det är så kul att komma hit.

"Det var Christopher Johrin som fick oss hit från allra första början men det var så otroligt kul att vara här och heja att fler ville följa med", bekräftar de. "Det blev överfullt direkt när vi kunde boka oss för nästa."

Innan den väntande matchen mot SSK har eleverna hunnit se hemmamatcher mot Västervik och AIK. BIK Karlskoga har blivit lite utav ett favoritlag för många. Enligt eleverna själva håller de flesta på hemmalaget när man besöker Nobelhallen.

"Det var en liten skara på tre killar som höll på AIK senast men de fick det ju lite tufft", skrattar de. "Det var väldigt skönt att hålla på hemmalaget då."

Hur mycket koll har ni på HockeyAllsvenskan som liga och på tabellen?

"Litegrann, jag har kompisar som spelar och jag försöker ha koll", säger Tage. "Södertälje har det tufft, de ligger näst sist."

"Men det går ju ganska bra för BIK nu, skjuter Elsa in och får medhåll av de andra.

Lundsbergsgänget har själva blivit ett uppskattat inslag i matcherna både bland övrig publik och spelarna. Från sina platser på A-sektionen brukar de nämligen dra igång ramsor och bidra med en härlig stämning och ett hårt tryck på motståndarna.

"Det roligaste är att gå bort till Ståplatsläktaren och vara med där och sjunga ramsor. Det blir så mäktigt när man drar ihop ett stort gäng, det blir en sådan energi", säger Elsa.

"Ja, och vi blev så tacksamma när laget kom fram till oss efter förra matchen och hälsade och tackade. Då blir man ännu mer motiverad", instämmer Tage.

Favoritspelaren generellt är tveklöst David Lilja, även om Hugo lyfter fram Sebastian Fakt för hans hårda arbete.

"Lilja bjuder på en bra show!", förklarar eleverna favoritstämpeln.

Christopher intygar att David Lilja är en populär spelare - det händer att icke-hockeyintresserade lärare kommer och frågar 'vem denne David som diskuteras så under lektionerna är'.

{!B}

Några timmar senare är matchen slut. BIK har besegrat SSK med 4-2. Lundsbergsgänget har ännu en gång imponerat med sitt engagemang och i omklädningsrummet är spelarna smått lyriska.

"Vilket drag, det bär en verkligen framåt när man har ett sådant stöd i ryggen", utbrister Albert Lyckåsen spontant.

Även nämnde David Lilja uttrycker sin glädje över stödet:

"Det blir så roligt att spela när de hejar på som de gör. Det blir ju ett enormt tryck och det hjälper oss jättemycket. Synd att jag inte kunde bjuda på något mål idag - jag hade ju ett bra läge - men det får bli nästa gång istället. Vi hoppas att de kommer tillbaka snart!"

Laget tackar alltid publiken, med ett speciellt stopp hos vår klack på ståplats, efter matcherna men tog denna kväll även en spontan sväng fram till Lundsbergsgänget på A.

"Det kom helt spontant! De förtjänade verkligen ett tack efter sin fina insats!"

Både marknadschefen och eleverna hoppas på fler resor till Nobelhallen framöver - något som förstås även vi i BIK Karlskoga ser fram emot! Varmt välkomna tillbaka!

{!C}

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle