Silly season 22/23: David Lilja stannar!
Publicerad: 2022-04-22
Vi kan stolt meddela att David Lilja har skrivit på för ytterligare en säsong.

Egna produkten David Lilja har tagit enorma kliv under den gångna säsongen - något som förutom en fjärdeplats i den interna poängligan och utmärkelsen Bästa anfallare från BIK Support till och med resulterat i en egen hyllningssång från klacken. Nu har vår egen artist kritat på för ytterligare en säsong i BIK-tröjan och sportchef Torsten Yngveson lär inte vara den enda som glädjer sig.

Så här kommenterar Yngveson förlängningen:

”En karlskogakille som i år har tagit stora kliv och gått från lovande till en spelare som levererar på hög hockeyallsvensk nivå. Givetvis är det extra kul att ha spelare som gått hela vägen genom klubbens ungdoms- och juniorverksamhet i laget, och vi är mycket glada över att få behålla David även under kommande säsong.”

David om varför han valde att stanna i moderklubben trots intresse från andra klubbar:

"Jag älskar att spela i BIK Karlskoga, trivs bra här i stan och känner att jag har haft en väldigt bra säsong som jag nu vill bygga vidare på. Det är den egentligen den första säsongen som jag har fått det här förtroendet under en hel säsong och därför vill jag fortsätta utvecklas här istället för att börja om på ruta ett på något nytt ställe."

I morgon lägger vi ut en intervju med David om den gångna säsongen, valet att stanna kvar och tankarna inför det som väntar.

Truppen just nu

Målvakter

Marcus Hellgren-Smed (22/23)

Lars Volden (23/24)

Backar

William Pethrus (22/23)

Alexander Leandersson (23/24)

Arvid Aronsson (22/23)

Henrik Larsson (23/24)

Forwards

Gustaf Franzén (22/23)

David Lilja (22/23)

Henrik Björklund (23/24)

Juliuz Persson (22/23)

Sebastian Collberg (22/23)

Ledarsidan

Headcoach Karl Helmersson (22/23)

Assisterande Johan Schoultz (23/24)

Målvaktstränaren Håkan Eriksson (22/23)

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle