Uppdatering med Yngveson
Publicerad: 2020-09-07
Sedan en dryg vecka tillbaka har BIK Karlskoga haft stor spridning av Covid-19 i truppen och all aktivitet har legat nere. I denna artikel får ni senaste nytt från klubbchef Torsten Yngveson.

Torsten, vad är status kring Corona-viruset i BIK Karlskoga?

Läget börjar kanske bli lite stabilare och vi hoppas att det värsta ligger bakom oss. Vi gjorde test två i mitten av förra veckan, provsvaren visade att ytterligare några personer blivit smittade.

13 personer var smittade för en vecka sedan, vad är den siffran idag?

18 personer är positiva i och runt organisationen.

Hur mår de drabbade?

De mår efter omständigheterna bra och många har tillfrisknat.

Om vi blickar lite framåt, när kan laget börja träna igen?

Vi har ständig dialog med smittskyddsläkare på USÖ och rättar oss efter vad de tycker är lämpligt. Det spekuleras i att vi kan dra igång verksamheten igen till helgen, alternativt i början av nästa vecka. Samtidigt vill vi inte gå händelserna i förväg, utan vi får ge det några dagar till.

Årets försäsong går till historien och just nu ser det inte ut att bli så många träningsmatcher innan seriestart?

Hehe, det ser helt klart lite glest ut. Hittills har vi fått ställa in tre matcher, men vi tror att siffran stannar där. Tränarna letar nu nytt motstånd och förhoppningsvis kan vi boka in nån ny träningsmatch innan seriepremiär.

Avslutningsvis, är truppen stängd eller kan det ske förstärkningar?

Det kan absolut ske förstärkningar. Just det sportsliga fick läggas lite på is när utbrottet kom, men den frågan tas nu upp igen. Det finns många skickliga hockeyspelare där ute som fortfarande inte har någon klubb.

BIK Karlskoga