BIK-liraren: Mikael 'Daggen' Eriksson: "BIK Karlskoga är min andra familj"

16 oktober 2021 11:00

Inför varje hemmamatch under grundserien kommer vi presentera en av våra lirare i film & text och först ut är givetvis kaptenen Mikael 'Daggen' Eriksson.


Han är inne på sin åttonde raka säsong i BIK Karlskoga, varav sin femte som kapten för skutan. Totalt spelar han nu sin trettonde säsong med A-laget och sina första skär tog han i just Nobelhallen. Någon närmare presentation behöver han nog inte, forwarden och nummer 61 Mikael 'Daggen' Eriksson, när han nu är först ut som hemmapremiärens BIK-lirare.

1. Beskriv dig själv som spelare. Vad skulle du själv säga att du bidrar med i laget?

"Hårt jobbande varje dag, brinner för BIK Karlskoga och gör allt för att vi ska vinna våra matcher. Sedan tycker jag väl att jag är en bra boxplayspelare och jag kan också spela i många olika roller."

2. Beskriv din normala 'gameday' på hemmaplan!

"Jag vaknar när min dotter vaknar - det är hon som bestämmer när jag ska gå upp och det är ofta ganska tidigt. Jag går upp, äter frukost som ofta består av gröt och åker till hallen för att värma. Efter lunchen gillar jag att vila, som småbarnsförälder måste man passa på att sova, och det blir väl en timme eller så. Jag är tillbaka i Nobelhallen vid halv fem och då brukar jag spela en del 'tvånudd'. Jag gillar att ha det ganska avslappnad runtomkring mig och så tänder jag till mer till uppvärmningen."

"När det gäller musiken litar jag till vår DJ, David Lilja. Han är väldigt bra på det där så jag låter honom välja. Jag sätter mig oftast vid dem som gillar att prata. Jag vill inte ha det tyst omkring mig, jag vill att det ska pratas eftersom det gör att jag slappnar av på ett bra sätt. Där är vi lite olika och det gäller att respektera dem som vill ha det tyst omkring sig."

Några speciella rutiner - något som måste vara med? Något som inte får vara med? Någon skridsko som måste knytas först och så vidare...

"Sånt har alla, självklart har man rutiner som man gör varje match! Jag själv hoppar till exempel i trapporna för att få igång benen."

3. Det roligaste du vet…

"...är att vara med min dotter!"

4. Det värsta du vet…

"...är när hon vaknar på nätterna som hon gjorde i natt. Det är inte lika roligt."

5. Något som få vet om dig är…

"Alltså, jag är ju ganska öppen av mig så det är nog inte så mycket. Men vi kan säga så här, jag har fem år i mig kvar att spela back också, haha!"

6. Vilken match är den viktigaste du spelat och varför?

"Matchen borta mot Västervik våren 2018 (där 2-1-vinsten innebar att laget slapp kvala för att hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan, min anm). Jag minns den med skräckblandad förtjusning: Den bästa känsla jag någonsin känt efter en match men också den värsta känsla jag känt innan. Hela den säsongen var ju väldigt ångestfylld men allt släppte på en sekund när vi vann. Helt klart den viktigaste matchen jag spelat och en otrolig känsla när vi hade klarat det."

7. Till sist – vad betyder Stolt BIKare för dig?

"Det betyder otroligt mycket! Det står för allt jag upplevt under de här åren och vad den här föreningen betyder för mig. BIK Karlskoga är min andra familj!"