BIK värvar Tor Immo från Leksand

5 februari 2019 12:00

BIK Karlskoga har gjort klart med ett spelarförvärv. Forwarden Tor Immo från Leksands IF har idag kritat på ett kontrakt med klubben som sträcker sig resten av säsongen samt kommande säsong. 24-åringen ansluter till laget redan idag.


Tor har Köping HC som moderklubb och spelade i IFK Arboga i junioråldern. Säsongen 13/14 flyttade han till Leksand för spel i J20 SuperElit och där blev det 29 poäng på 44 matcher. På seniornivå gjorde Immo sedan tre raka säsonger i division 1 i Olofströms IK, HC Dalen och IF Troja Ljungby. På totalt 144 matcher blev det fina 122 poäng i division 1.

Säsongen 17/18 fick han chansen i Hockeyallsvenskan och där representerade Tor Immo Troja Ljungby. Debutsäsongen i Hockeyallsvenskan slutade i succé för 24-åringen som vann Hockeyallsvenskans skytteliga med hela 27 mål, totalt blev det 40 poäng i grundserien.

Inför denna säsong flyttade Immo tillbaka till Leksand där han en gång spelade juniorhockey. På 38 matcher har han skjutit fem mål och stått för sex assistpoäng.

– Vi får in en spelare med bra storlek och grymt målsinne. Det såg man inte minst förra säsongen. Vi jobbar på att han ska bli spelklar redan till imorgon, säger BIK Karlskogas sportchef Thomas Fröberg.

Läs mer om Tor Immos karriär här!

Kontraktet är skrivet över säsongen 19/20.

Varmt välkommen till BIK, Tor!