Inför Vita Hästen - BIK
Publicerad: 2018-11-23
Omgång 21 står för dörren när sjätteplacerade BIK Karlskoga gästar Norrköping och trettondeplacerande Vita Hästen. Nedsläpp sker 19.00 i Himmelstalundshallen.

Hästen placerar sig på negativ kvalplats efter 20 spelade matcher med sina 19 inspelade poäng. Laget kommer från en stark prestation när de senast tog en poäng mot seriesuveräna IK Oskarshamn på bortaplan efter nederlag med 3–2 efter straffar.

BIK-bekantingen Henrik Rommel delar den interna poängligaledningen med Jesper Samuelsson på 15 poäng. Rutinerade Markus Eriksson skuggar duon på 14 poäng, noterbart är att den sistnämnde bara har gjort assist.

Viktor Kokman har stått flest matcher, totalt 12 med en räddningsprocent på 90,22. 25-åringen släpper in 3,04 mål/match.

Vita Hästen ligger åtta i PP-ligan med 18,06%. Laget ligger även på en åttondeplats i boxplay-statistiken där man i snitt reder ut tre av fyra boxplay.

BIK Karlskoga studsade tillbaka efter förlusten mot Oskarshamn och vann onsdagens match med 4–2 mot Almtuna. Junioren David Lilja gjorde det viktiga 1-1 målet och sa så här efter matchen:

– Jag tycker att vi gör en helt okej match. Vi tar tre poäng och det är det viktigaste även om vi känner att vi nog hade mer att ge.

Fredrik Forsberg toppar den interna poängligan med sina 16 inspelade poäng, följt av Gustaf Thorell och Gustaf Franzén på 12 pinnar.

Henrik Lundberg har stått majoriteten av matcherna och allt som oftast svarat för starka insatser. Han ligger trea i den totala målvaktsligan med en räddningsprocent på 93,64%.

BIK har haft det tungt i powerplay i inledningen, men fick äntligen göra två mål senast mot Almtuna. Powerplaystatistiken kom då upp i 15,38% och laget placerar sig tolva i PP-ligan. Boxplay är desto bättre där BIK är bäst i serien på fina 90%.

Läget i BIK

BIK Karlskoga har endast en spelare på skadelistan och det handlar om Jacob Lundegård, oklart när backen är tillbaka. I övrigt har man tillgång till två målvakter, sju backar och 14 forwards.

– Det är ännu inte helt hundra hur vi formerar laget, det blir nog inga större förändringar men vi släpper inget lag för ens fredag förmiddag, säger tränare Staffan Lundh.

BIK har tillgång till följande spelare:

Målvakter:

Henrik Lundberg & Olle Eriksson Ek

Backar:

Henrik Larsson, Victor Berglind, Viktor Lang, Arvid Aronsson, Ricard Blidstrand, Dennis Fröland samt Alexander Leandersson.

Forwards:

Fredrik Forsberg, Gustaf Franzén, Gustaf Thorell, Oskar Bäck, Juliuz Persson, Fredrik Höggren, Oliver Eklind, Axel Lindström, Mikael Eriksson, Carl Berglund, David Lilja, Victor Ekarv, Jesper Kokkonen och Jonatan Harju.

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Det finns fortfarande platser kvar i supporterbussen till matchen.

Matchen sänds via Cmore

Odds från Svenska Spel:

2,58 – 4,25 – 2,19

Nästa hemmamatch sker på onsdag då IF Björklöven gästar Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén