Inför Leksands IF - BIK
Publicerad: 2018-12-02
Dags för omgång 25 i Hockeyallsvenskan och en ny bortamatch väntar under söndagen när BIK Karlskoga reser till Dalarna för match mot Leksands IF. Nedsläpp 15.00 i Tegera Arena.

Dagens motståndare Leksand har tappat lite mark i toppen av tabellen. Till dagens match mot BIK Karlskoga har laget förlorat fyra raka matcher. Senast fick man se sig besegrade av Tingsryds AIF med hela 1–5 på hemmaplan. Leksands mål gjordes då av Axel Bergkvist.

Leksand placerar sig på en sjätteplats i tabellen med totalt 40 poäng. I powerplayligan gör laget mål på 21,33% av alla försök och i boxplay reder man ut 83,33 av alla numerära underlägen.

Oskar Lang (lillebror till Viktor) toppar LIF:s interna poängliga på 21 poäng, fördelat 6 mål och 15 assist.

I årets Leksand hittar vi fem spelare med bakgrund i Karlskoga. Backarna Hugo Enock och Mattias Karlsson har representerade BIK. Offensivt finns Linus Persson, David Rundqvist och Thomas Valkvae Olsen.


BIK Karlskoga lyckades inte rubba AIK på Johanneshov utan förlorade med hela 7–3. Formen är annars god med fyra segrar på de fem senaste matcherna.

– Första perioden är inte alls bra. Sen jobbade vi upp oss i andra och det blev jämnare, sa Staffan Lundh efter matchen mot AIK.

Fredrik ”Foppa” Forsberg har gjort 21 poäng på de inledande 24 matcherna och toppar poängligan i BIK. På en andraplats hittar vi Gustaf Franzén och Juliuz Persson, båda på 16 poäng.

BIK har fått upp ångan rejält i powerplay efter en svag start och gör i snitt mål på knappt var femte försök. I boxplay är laget bäst i serien med sina 86,49%.

Läget i BIK

Ricard Blidstrand är redo för comeback igen efter skada. På frånvarolistan finns fortfarande backarna Jacob Lundegård och Viktor Lang.

– "Blidas" är tillbaka i laget. Ekarv tar Liljas plats och Olle får chansen i kassen, säger tränare Staffan Lundh inför dagens match.

BIK ställer upp med följande lag:

Målvakter:

Olle Eriksson Ek (Henrik Lundberg)

Backar:

Henrik Larsson – Victor Berglind

Alexander Leandersson – Arvid Aronsson

Dennis Fröland – Ricard Blidstrand

Joshua Karlsson

Forwards:

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén – Jonatan Harju

Fredrik Forsberg – Oskar Bäck – Juliuz Persson

Axel Lindström – Mikael Eriksson – Carl Berglund

Fredrik Höggren – Oliver Eklind – Jesper Kokkonen

Victor Ekarv

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds på Cmore

Matchodds från Svenska Spel:

1,83 - 4,45 - 3,28

Nästa hemmamatch spelas söndagen den 9:e december då Tingsryds AIF kommer på besök till Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén