Mikael 'Daggen' Eriksson avslutar karriären: "Varenda träning har varit en kamp!"
Publicerad: 2022-02-24
Efter ett sista test på is under förmiddagen tog vår lagkapten, Mikael 'Daggen' Eriksson, idag beslutet att hockeykarriären är över. Skadan gör det omöjligt att fortsätta.

På torsdagsförmiddagen gjorde han ett sista test på is och efter det tog han det känslomässigt tuffa men nödvändiga beslutet – Mikael ’Daggen’ Eriksson har spelat sin sista hockeymatch.

Efter att han har kämpat med en fotskada så gott som hela säsongen kom beslutet med lika delar sorg och lättnad.

”Jag får många frågor om vad som är fel och när jag ska spela igen och jag kände väl att nu var det nog. Det var dags att ta beslutet.”

Allt började med ett stenhårt skott på foten.

”Jag fick ett skott på foten i första grundseriematchen, borta mot Kristianstad. Först kändes det inget särskilt utan bara som det brukar, men efter någon vecka insåg jag att det bara blev sämre och sämre. Foten svullnar upp så fort jag sätter på mig skridskon och efter en stund förlorar jag känseln. Jag har krigat på sedan dess, 17 matcher har det blivit utan att det har känts bra någon enda gång. Varenda träning har varit en enda lång kamp.”

”Jag provade att vila några träningar men problemen kom tillbaka direkt när jag gick på is. Då tänkte jag att jag kör på tills det skiter sig och det gjorde det i princip i matchen mot MoDo. Då förstod jag att det här inte kommer att funka. Jag pallar inte mer.”

Hockey är inte allt i livet och lyckligtvis har Mikael goda förhoppningar om att foten på sikt kommer att läka. Hockeykarriären är dock över.

”Just nu kan jag knappt ens gå ut och gå med min dotter utan att få ont och då är det dags att kliva av och göra något annat. Men med vila kommer det bli bättre och jag kommer att kunna åka skridskor framöver. Men jag kommer inte kunna göra det den här säsongen och jag kommer inte spela någon mer hockey”, säger han med emfas.

’Daggen’ har redan påbörjat en framgångsrik domarkarriär. Förhoppningsvis kommer vi att få se honom döma matcher framöver.

”Ja, får nu bara foten vila helt under sommaren tror jag att jag kommer kunna fortsätta som domare. Men någon mer hockey blir det inte, jag avslutar min karriär här i BIK Karlskoga.”

”Killarna i laget har nog förstått att det inte är bra. När jag testade idag hade jag förstås en förhoppning om att det skulle funka, det har man ju alltid. Men det gjorde det inte. Ärligt talat kände jag när jag klev av efter senaste matchen, att det här var min sista match!”

’Daggen’ är en mycket omtyckt kapten som betyder mycket för laget – både som pådrivare på isen och som lagkamrat vid sidan av rinken. Även om han nu inte längre spelar med laget kommer han att finnas vid dess sida under resten av säsongen.

”Jag kommer finnas med dem precis som jag gjort nu när jag varit skadad. Mig blir de inte av med så lätt, haha.”

Vid sidan av hockeyn arbetar han sedan två år på BIK Karlskogas marknadssida. Där fortsätter han nu på heltid.


Mikael, som fyllde 35 i januari, har Bofors IK som moderklubb och har, med årets säsong, spelat totalt 13 säsonger med A-laget. Detta är hans femte säsong som lagkapten, efter att först ha varit assisterande i två säsonger.

Vi i BIK Karlskoga vill passa på att tacka Mikael för fantastiska år på isen och marknadssidan ser nu fram emot att få dra nytta av hans driv och lagkänsla på heltid.

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle