Intervju med Berglund

15 december 2017 11:02

– Senaste åren har det varit lite griniga matcher mot Björklöven, men det är bara kul, säger Carl Berglund till hemsidan.


Hallå Calle! Du missade förra matchen på grund av sjukdom, hur mår du nu? Jag mår bra, jag är frisk igen och tränar för fullt. Jag kände mig hyfsat bra redan i onsdags morse men ville inte chansa då familjen också varit sjuka.

Du spelade inte mot SSK, men vad tycker du om matchen? Överlag ganska bra. Vi hade en sämre period i början av andra när vi började tappa puckar och bjöd på lägen. Sen tar vi en timeout och spelet blev genast bättre.

Match mot Björklöven imorgon, vad är känslan? Jag ser fram emot den. Senaste åren har det varit lite griniga matcher mot Björklöven, men det är bara kul. En lördagsmatch i Nobelhallen brukar vara roliga tillställningar och det hoppas jag morgondagen också blir.

Hur tycker du överlag att din egen säsong har varit? Jag hade en trög start, jag spelade ingen försäsongsmatch alls utan inledningen av grundserien blev lite av min försäsong, vilket inte är optimalt då det tar ett tag innan man hittar rätt i tajming och tempo. Jag hoppas att jag liksom laget har vår bästa period framför oss.

Med lite distans, hur ser du på förändringen som har skett på ledarsidan? Det är såklart fortfarande väldigt speciellt då både Tobias och Kristofer är vänner till mig. De har sina liv i Karlskoga med familj och allt, så givetvis har det påverkat oss alla mycket. Men branschen är tuff och nu är det bara att göra det bästa av situationen.

Hur har tränarbytet påverkat laget? Det blev ett litet wake-up call för alla. Vi har sagt till varandra att "börja om på nytt" och blicka framåt. Vi har en skön stämning i gruppen nu och jag tror att vi verkligen är på gång.

Och hur är känslan över att ha Wessner i båset? Riktigt roligt. Han är en positiv kille med ett jäkla engagemang. Daniel eldar på och hörs i båset och jag tycker att det har smittat av sig på oss spelare.

Tack för snacket, lycka till imorgon! Tack!