Lägesavstämning med Yngveson

10 september 2019 12:00

10 dagar kvar till seriestart. Då passar hemsidan på att ta ett snack med BIK Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson om hur sommaren har varit, läget är i klubben just nu och vad han tror om framtiden.


Hur är läget med klubbchef Torsten Yngveson, så här 10 dagar innan seriestart?

Tack bara bra, förväntansfull inför vad som komma skall. Nu längtar man efter att få tävla om poäng.

Hur skulle du sammanfatta våren och sommaren för BIK Karlskoga?

Överlag riktigt bra. Marknad har jobb ett fantastiskt jobb och försäljningen har varit urstark. Det är kul att se vilket drag och hockeysug det är i Karlskoga. I övrigt bolagiserade vi en del av vår verksamhet från 1 maj, det kräver lite mer av oss rent administrationsmässigt men momseffekten kommer att sänka våra kostnader ordentligt.

Sportsligt då, hur nöjd är du med försäsongen?

Vi hade givetvis önskat oss någon mer seger, i en perfekt värld. Och andra sidan har bara förlorat två av sju matcher under ordinarie tid vilket är ett tecken på att vi är svårslagna.

Vilket delar i spelet är du mest nöjd med?

Att vi i våra bästa stunder visar upp ett väldigt kreativt spel, med bra fart och fläkt. Vår offensiv kommer att vara ett stort hot under säsongen. Sen var det riktigt skönt att powerplay-spelet lossnade senast mot Mora.

Och vilka delar behöver det filas lite extra på?

Just nu slipas det lite på försvarsspelet. Vi har släppt in något mål för mycket i snitt under försäsongen.

Hur mår BIK Karlskoga annars ekonomiskt?

Relativt bra. Sommaren är alltid en tung period rent likviditetsmässigt, likt för alla hockeyklubbar. Nu går vi dock in i seriespel vilket innebär publikintäkter och kringförsäljning på våra hemmamatcher. Budgeten för träningsmatcher är redan uppnådd, premiären mot Örebro gav en fin intäkt. Så i det stora hela mår BIK Karlskoga rätt bra, och på sikt kommer vi må ännu bättre.

Vad är budgeterat publiksnitt?

Drygt 2400.

Händer det någonting i Nobelhallen inför säsongen?

Beslutet kring brandfrågan är ännu inte tagen hos kommunen, vi kommer därför inte att göra några större uppfräschningar i år innan vi vet vad som händer.

Tack för pratstunden!

Tack själv!