Larsson: "Jag vill bidra ännu mer framåt"

4 maj 2021 08:00
sillyseason

Efter Johan Larssons påskrift har BIK Karlskoga nu fem backar på kontrakt inför nästa säsong. I denna artikel får ni Johans tankar efter påskriften och hans förväntningar på nästa år!


Känslan efter att ha förlängt med BIK?

Det känns kanonbra. Jag gillar verkligen att spela i BIK. Vi är ett härligt gäng och det ska bli roligt att få vara med från start i år.

Du kom in på korttidskontrakt i december, hur blickar du tillbaka på den tiden?

Då var det lite överlevnad för min egen del. Det handlade mycket om att få visa upp sig och på så sätt förlänga hockeykarriären. Jag tyckte att gick bra och trots att jag inte spelat matcher på ett tag kändes det inte så ringrostigt.

Om vi blickar framåt, hur ser du på nästa säsong?

Vi ser ut att få ihop ett riktigt bra lag på pappret. Nu gäller det för oss alla att jobba med gruppen och hitta ett härligt "go".

Vad vill du personligen snäppa upp inför hösten?

Allt vill man väl bli bättre på, men ska jag välja ut nånting specifikt vill jag göra ännu mer poäng offensitvt och ha en bättre plus/minus-statistik.

Du svarade för 26 poäng på 37 matcher, 0.7 poäng/match som back räcker alltså inte?

Nej, jag vill bidra ännu mer framåt. Gör jag fler poäng så är det större chans att laget vinner fler matcher.

Sommarfysen startar på måndag, i vanliga fall brukar du köra sommarfys på egen hand, inte sant?

Hehe, ja det stämmer väl. Under alla mina år utomlands körde jag oftast fysen ensam på hemmaplan. Men nu ser jag fram emot att få träna tillsammans med laget i år och få lite draghjälp från lagkamraterna.