Jesper Alasaari stannar i BIK
Publicerad: 2020-03-18
Dags att sparka igång silly season 2020! Först ut att göra klart för en förlängning är Karlskoga-sonen Jesper Alasaari, som väljer att fortsätta sin karriär i moderklubben ytterligare en säsong.

Jesper anlände till BIK Karlskoga i mitten av november från division ett och har sedan dess varit given i laget. Backen skrev då på ett 1+1 års kontrakt, ett avtal varken BIK Karlskoga eller Jesper har några planer på att bryta.

– Jag trivs kanonbra i klubben och ser fram emot att få spela i BIK även kommande säsong, säger Jesper efter förlängningen.

Den defensivt skicklige Alasaari har på 30 matcher i BIK Karlskoga svarat för två assist och landade på +5 i plus/minus statistiken.

– Säsongen har rullat på bra. Jag tycker att jag har klarat av klivit in i Hockeyallsvenskan på ett fint sätt. Sen blev det ett tråkigt slut på säsongen, jag är redan revanschsugen, avslutar Alasaari.

BIK Karlskogas Torsten Yngveson är nöjd med backen.

– Jesper har varit en viktig kugge i vårt försvar och jag ser stora uppsidor hos honom. Vi är mycket glada över att ha honom kvar till hösten, säger Torsten.

Läs mer om Jesper Alasaaris karriär här!

Läget i truppen inför säsongen 20/21:

Målvakter:

?

Backar:

Jesper Alasaari - Kontrakt över 20/21

Victor Berglind - Kontrakt över 20/21

Filip Roos - Kontrakt över 20/21

Forwards

Oliver Eklind - Kontrakt över 20/21

Carl Berglund - Kontrakt över 20/21

Mikael Eriksson - Kontrakt över 20/21

August Gunnarsson - Kontrakt över 20/21

BIK Karlskoga