Inför BIK - AIK

23 februari 2018 08:00

Dags för veckans andra match när AIK under fredagskvällen gästar Nobelhallen. Vi går nu in i omgång 48 och det är endast fem matcher och 15 poäng kvar att spela om i Hockeyallsvenskan 17/18!


Tredje raka segern senast när BIK slog tillbaka Tingsryd med 2-0 nere i Nelson Garden Arena. Detta efter två kontringsmål av Mikael Eriksson och Henrik Rommel. Dessutom fick Emil Jidskog hålla sin första nolla för säsongen.

Tre nya poäng innebär att BIK nu befinner sig på samma 59 poäng som Tingsryd men är kvar på 14:e platsen till följd av sämre målskillnad. I kraft av att både Västervik och Troja tog tre poäng i sina matcher är avståndet upp till säker mark fortfarande fyra poäng.

Tabelläget just nu ser ut på följande sätt:

11
Troja/Ljungby 47 14 19 8 6 -2 64
12
Västerviks IK 47 18 22 2 5 -10 63
13
Tingsryds AIF 47 14 21 5 7 -18 59
14
BIK Karlskoga 47 12 20 8 7 -27 59

AIK befinner sig i skrivande stund på en tredjeplats i tabellen med 80 inspelade poäng och kämpar tillsammans med Leksand och Pantern om den andra biljetten som leder till den Hockeyallsvenska finalen.

Man har precis som BIK tre segrar på de fem senaste matcherna men har dock två raka förluster. Senast tappade man en 1-0 ledning hemma på Hovet mot Västervik i en match som till slut blev en rejält målrik historia där slutresultatet skrevs till 4-7 i favör för smålänningarna.

– Vi gick ifrån den gameplan vi hade och blir halvt oödmjuka. Vi börjar slarva med pucken och gör inte jobbet i egen zon och då går det fort. Tyvärr fick vi inte stopp på blödningen som vi hade velat, säger Filip Windlert till AIKs hemsida.

Lagen har mötts tre gånger tidigare denna säsong där BIK hittills dragit det längsta strået totalt poängmässigt sett. I första mötet gjorde BIK precis som Västervik senast och vann 7-4 på Hovet. Detta följt av en 4-3 seger hemma i Nobelhallen efter full tid. Sedan lyckades AIK vinna på Hovet i det föregående mötet, den gången med 4-0.

– Det brukar kunna bli ganska grisigt mot dem, det går fort och de gillar att spela på sina spelvändningar. Det kommer nog gå undan, de har mycket att spela för med tanke på deras tabellposition, samtidigt som vi har mycket att spela för med tanke på vart vi ligger i tabellen. Det kommer att bli en tuff match precis om det brukar bli i slutet av säsongen, fortsätter Filip Windlert angående Fredagskvällens fjärde drabbning denna säsong.

I BIK-lägret är det en hel del frågetecken inför matchen vilket gör att man ännu inte kan gå ut med någon definitiv trupp, vilken istället bestäms under dagen. Det handlar om Rodrigo Abols och Filip Ahl, som båda har känt sig krassliga i veckan. Klart är i alla fall att Emil Jidskog vaktar kassen, meddelar assisterande tränare Daniel Wessner.

(Under fredagsförmiddagen står det klart att både Rodrigo och Filip kommer till spel)

Preliminär trupp:

Målvakter: Emil Jidskog och Olle Eriksson Ek

Backar:

Viktor Lang - Jacob Lundegård

Ricard Blidstrand - Rasmus Bengtsson

David Suvanto - Alexander Leandersson

Arvid Aronsson - Victor Berglind.

Forwards:

Henrik Rommel - Isac Skedung - Martin Pärna

Gustaf Thorell - Rodrigo Abols - Fredrik Forsberg

Fredrik Höggren- Mikael Eriksson - Filip Ahl

Calle Berglund - Oliver Eklind - Axel Lindström

Extra: David Lilja

Odds Svenska Spel

2,65 – 4,45 – 2,10

Nedsläpp i Nobelhallen kl 19.00!