Åke Stakkestad: "Det var den drömmen som höll mig uppe!"
Publicerad: 2021-12-09
På onsdagseftermiddagen meddelade Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén vilka som ingår i truppen till årets JVM. Åke Stakkestad, som precis kommit tillbaka från skada, är en av dem.

Grattis till platsen i JVM-truppen, Åke. För exakt tre månader sedan bröt du armen på två ställen i en träningsmatch mot Västerås två veckor innan seriepremiären. Såg du då någon chans att hinna tillbaka i tid?

"Det var den drömmen och den förhoppningen som höll mig uppe. Det fick mig att köra hårdare i gymmet och försöka göra allt i min makt för att komma tillbaka snabbare. Och så blev det ju till slut."

Det fanns ju de som tvivlade på att du skulle hinna komma tillbaka - hur blev det sett till den ursprungliga planen direkt efter operationen?

"Det blev ungefär som vi trott. En match/vecka tidigare blev det ju mot i och med att jag fick komma in redan mot Björklöven (30/11) men det var bortamatchen mot AIK (3/12) som vi från början hade satt upp som mål."

Hur skulle du vilja summera de gångna nästan tre månadernas rehab?

"Det är förstås inte jättekul att komma till hallen och inte få göra det man älskar. Det har varit tufft. Men tur i oturen för oss alla som har varit skadade var att vi har varit ett bra gäng som har rehabtränat tillsammans och som har kunnat pusha och stötta varandra på ett bra sätt. Det gjorde allt lättare. Sedan har jag fått bra hjälp av Åsa på Träningslagret, Håkan och Christer och läkarteamet och det är jag väldigt tacksam för."

Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén var på plats på Hovet när ni mötte AIK. Hur mycket kontakt har du haft med honom?

"Jag pratade inte någonting med honom då men jag visste att jag fortfarande var aktuell. Jag har hållit lite kontakt med både honom och landslagsläkaren under tiden jag var skadad. Men han ringde i tisdags (dagen före presskonferensen, min anm) och berättade. Han sa att jag inte skulle säga något till någon släkting eller så eftersom det är lätt att det kommer ut på facebook då, haha."

Hur ser schemat ut för din del framöver?

"Vi samlas redan på söndag på Arlanda. Då ska vi göra covidtest och sånt. I och med att vi ska vara fullvaccinerade och ha covidbevis tror jag inte att det är någon karantän som i fjol. Fram till tisdag kör vi träningsläger i Uppsala och sedan åker vi över på onsdag. När vi kommer fram till Kanada väntar två träningsmatcher innan JVM drar igång."

Vad tror du själv om era chanser i årets upplaga av JVM?

"Vi har ett bra lag med många skickliga spelare och rejäl bredd. Nu gäller det bara att alla hittar sin roll, köper den och sedan går ut och köra järnet. Då kan vi vinna över vem som helst!"

Finns det några spelare i laget som du känner lite extra väl sedan tidigare?

"Jag har spelat med Fabian Lysell och Simon Edvinsson i Hovås under ett år och de är bra kompisar till mig. Sedan har vi ju Joel Nyström och Leo Lööf från Färjestad. Men man umgås med de flesta, skulle jag säga."

Vad ser du fram emot mest inför det här äventyret?

"Bara det här att få spela ett JVM, det har varit en dröm så länge jag minns. Att få dra på sig landslagströjan och gå ut på isen och köra, det är det jag ser fram emot mest. JVM har blivit så hajpat och det känns jättekul att så många kollar och följer oss."

Än en gång, ett stort grattis från alla oss Stolta BIK:are!

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle