Rapport från BIK-golfen: Vinnare, bilder och röster från banan

23 augusti 2021 08:00

Vi presenterar årets segrare av BIK-golfen samt ytterligare ett gäng glada vinnare, talar med några av deltagarna och bjuder på en rad bilder.


I fredags var det äntligen dags för ett av våra mest populära partnerevent – BIK-golfen. Under en hel dag träffas vi och våra samarbetspartners i BIK-nätverket och förutom själva golftävlingen och banketten efteråt ger dagen massor av möjligheter att lära känna varandra, ha trevligt och nätverka tillsammans.

Efter fjolårets coronaanpassade, förenklade variant utan gemensamma samlingar eller bankett fanns det helt klart ett stort sug inför årets upplaga då många ville delta. Hela 120 golfare fördelade på 40 lag deltog i tävlingen och ytterligare ett tjugotal personer deltog i eventet. Vädergudarna höll sig dessutom på vår sida nästan hela dagen, vilket innebär att regnet höll sig borta tills sluttampen.

Förutom inbjudna partners ingår spelare och annan personal från BIK samt speciellt inbjudna i tävlingen. Lagen lottas fram och det är spelformen tremanna-scramble som gäller för att alla, oavsett tidigare vana och handicap, ska kunna delta och ha roligt tillsammans. Det är ju trots allt huvudsyftet med den här dagen.

Tre hål in på tävlingen hade Kajsa Edenvik, Booforsen, och hennes lagkamrater Stefan Leandersson, LG Contracting, och Rickard Sätterman, Axö Consulting, fått en bra start på rundan.

”Vi började med birdie, par och så birdie igen så det har absolut börjat bra", sa Kajsa då. "Det känns som vi är ett vinnarlag eftersom vi kompletterar varandra på ett bra sätt. För min egen del gäller det bara att se upp för bunkrarna, haha.”

Hon fortsatte:

”Det här är min tredje BIK-golfen-tävling och det är en rolig spelform. Det är dessutom en bra möjlighet att få träffas och ett trevligt event över lag. Superkul!”

Golfintresset i A-laget är stort och Joel Kiirikki var en av totalt 14 A-lagsspelare som deltog i tävlingen. Ytterligare några fanns också med som funktionärer. När vi talades vid, drygt halvvägs genom tävlingen, var Joel var nöjd med årets lag, som förutom honom bestod av Anders Henriksson, Försvarsmakten, och Lennart Feibring, Ekmans på torget.

”Ett riktigt bra lag och för min egen del känns det bättre än ifjol. Det har gått lite upp och ned så här långt, det började med två bra hål och sedan missade vi lite på tredje och fjärde men sedan dess har vi gått på par och birdie. Men vi ger inte upp toppstriden, nu väntar förhoppningsvis bara en massa birdies.”

”Det går lite upp och ner men alla bidrar med sitt”, konstaterade å sin sida Marianne Boox från Arena Reklam som spelade tillsammans med Johan Röjare, HSB Kga-Dfs, och Olle Öijen, Axö Consulting efter tio spelade hål.

Hon har varit med i BIK-golfen tidigare och ser massor av fördelar oavsett hur det slutar på golfbanan: ”Det är ju det sociala, att få träffa nya människor och bygga upp nya relationer. Att nätverka, det är som är meningen och det tycker jag verkligen att man gör här.”

För Aleksi Rekonen var det hans blott femte golfrunda någonsin. Han spelade tillsammans Göran Henriksson, Stena Recycling, och Cmores Harald Lückner som var imponerade över sin finska lagkamrat.

”Helt otroligt att han bara har spelat fem rundor”, tyckte Göran och fick medhåll av Harald. ”Han slår riktigt långt, nästa steg är att få mer kontroll över riktningen. Men man märker direkt att det finns mycket boll i Rekonen.”

Gustaf Franzén sa faktiskt när jag pratade med honom förut att han trodde att du skulle slå långt, Aleksi. Hur ser din taktik ut?

”Ja, jag försöker slå långt men ibland blir det ju in i skogen, haha. En del bra och en del riktigt usla slag, skulle jag nog sammanfatta min femte runda så här långt. Men atmosfären är härlig och vi har roligt tillsammans och det är väl det viktigaste idag.”

”Att bara få umgås en sån här dag är ju hur trevligt som helst, att få lära känna spelarna och partners så att man kommer närmare varandra är ju huvudsyftet”, instämde Harald. ”Att sedan dessutom försöka spela bra golf hör liksom till, men är bara en bonus. Vi har fått kämpa för våra par, men framför allt har vi haft kul tillsammans.”

Förutom totalsegern i tävlingen fanns det även ute på banan olika tävlingar med möjlighet att vinna fina priser. Både klubben och några av våra partners som agerade hålvärdar arrangerade tävlingar knutna till aktuellt hål.

Swedbank på hål 1 hade en populär longdrive-tävling, vilket som namnet antyder går ut på att slå så långt (och rakt) som möjligt. Priset i damklassen vanns av Malin Hermansson, Stena Recycling. På herrsidan var det hennes lagkamrat, Christoffer Karlsson, som slog längst.

Loka brunn, anordnade vid hål 5 en tävling där det gällde att komma närmast hål från utslag. Där fick Kajsa Edenvik, Booforsen, och Nils Varg, Karlskoga kommun, varsitt vackert guldigt kuvert med presentkort på övernattning för två på Loka Brunn med sig hem från prisutdelningen.

Ekmans på torget höll till vid hål 7, där man anordnade tävlingen 'närmast green från utslag'. Här var Mats Andersson, Interoc, närmast och fick därmed med sig en hel korg med läckerheter hem från banketten.

Perfekt väder, tyckte Stig Landö, far till Ekmans på torgets ägare, Elise-Lott Landö, och själv gammal golfare medan han i ett partytält vid utslagsplatsen bjöd på delikat ost & kex samt en chokladtryffel som formligen smälte i munnen.

”Vi passar på att visa upp lite av allt gott vi kan erbjuda i till exempel form av julgåvor till personal och kunder”, berättade han och presenterade en samling snygga paket i julens färger medan en ny grupp golfare passade på att förse sig av de uppdukade godsakerna.

Vid hål 14 väntade Erik Gustavsson från Karl Hedin tillsammans med Johan Larsson med en tävling där varsin batteridriven grästrimmer från Makita till alla i det vinnande laget fick många deltagare att kasta längtansfulla blickar.

”Detta är ett par 4-hål och vinnare blir den som kommer närmast hål på ett slag", förklarade han när vi talades vid drygt två timmar in på tävlingen. "Vi har redan tre som har spelat in på green på utslaget, och jag tror faktiskt att ’Daggen’ nyss var en av dem."

För Erik och Karl Hedin var det första året med BIK-golfen och han var mycket nöjd med dagen:

”Jätteroligt och en bra möjlighet att synas och träffa nya människor. Bra väder fick vi dessutom, trots att de sagt att det skulle regna.”

När alla lag passerat skulle det visa sig att Daniel Hermansson kom närmast, vilket innebar att han och hans två lagkamrater Anders Johansson, Stena recycling, och Lars Lindberg, Cmore fick varsin trimmer.

På hål 16 lottade BIK Karlskoga i samarbete med Mollstedts Ur ut tävlingens mest dyrbara pris, en exklusiv klocka från Sjöö Sandström värd 23 000 kronor. Under överinseende av Lars Volden, Arvid Aronsson och Åke Stakkestad, som ansvarade för tävlingen, gällde det för deltagarna att pricka green för att aktivera de lotter man köpt. Ett drygt tjugotal golfare kvalificerade sig och vinnare blev Sebastian Weidenhag, Simplify, som tyvärr inte kunde delta i banketten men som jublande mottog beskedet via ett facetime-samtal med Jakob Bengtzén.

När det så till slut blev dags att kora vinnarna av BIK-golfen 2021 var det oerhört jämnt i toppen.

På tredje plats kom laget med Tomas Olsson (Elgiganten), Peter Hedin (BIK Karlskoga) och Philip Steninger (Bergslagen länsförsäkringar).

Laget med Bengt Andersson (TSLAB), Tobias Strandberg (KD Solskydd) och Pierre Josefsson (Bravida) kom på andra plats.

Årets vinnare av BIK-golfen blev laget med Martin Widell (Upfront), Jan Jacobsen (Karlskoga Energi Miljö) samt Kalle Jellvert (BIK Karlskoga). Martin Widell tackade i lagets vinnartal såväl BIK Karlskoga som Karlskoga golfbana och Karlskoga hotel för en väl genomförd dag med en mycket trevlig avslutning med god mat.