Silly season 22/23: Edwin Lindström förlänger
Publicerad: 2022-05-11
Unga forwarden Edwin Lindström fick förra säsongen spolierad av en skada som tvingade honom till operation och lång rehab. Nu är han tillbaka och det dessutom med ett nysajnat kontrakt med moderklubben.

Snart 21-årige center-/ytterforwarden Edwin Lindström har BIK som moderklubb och har, förutom en kort utflykt till Färjestad BK 19/20, varit klubben trogen i hela sin karriär. Säsongen 20/21 provade han på seniorhockey i både A-laget och som utlånad till Lindlöven i HockeyEttan. Förra säsongen fick han förtroendet i A-laget från start men fick tyvärr se säsongen gå förlorad i och med den överkroppsskada han drog på sig under den allra första grundseriematchen. Skadan opererades under vintern och därefter har han ägnat sig åt rehabträning samtidigt som han hela tiden funnits med laget för att peppa och stötta lagkamraterna. Detta är något som har imponerat på Torsten Yngveson.

"Edwin fick en spolierad säsong på grund av skadan men har visat fina egenskaper både på och vid sidan av isen", konstaterar sportchefen. "Han är defintivt en spelare som personifierar BIK-andan och han imponerar även med sin mogna inställning och på grund av det ambitiösa arbete han har lagt ned för att ta sig tillbaka. Man ska vara rädd om egna produkter och Edwin ser jag som ett framtidsnamn."

Edwins kontrakt sträcker sig över kommande säsong.

"Det känns fantastiskt roligt och jag är enormt tacksam för att BIK gav mig chansen att få vara kvar ett år till. Fjolårssäsongen var tuff med skadan, det är klart att det tar på psyket, men nu i efterhand är det något jag idag tar med mig och som jag går mentalt stärkt ur. Jag vet att jag kommer bli hel och det är inte långt kvar på rehaben. I höst när vi drar igång kommer jag vara fit for fight."

Nu har den nya säsongen precis startats upp. Vilka första intryck av årets lag har du hunnit få?

"Kul att träffa både nya och gamla ansikten. Energin är väldigt positiv så det känns som om vi även i år kommer att bli ett bra gäng. Nu blickar vi bara framåt och nöter på med träningen så att vi blir redo."

Truppen just nu

Målvakter

Marcus Hellgren-Smed (22/23)

Lars Volden (23/24)

Backar

William Pethrus (22/23)

Alexander Leandersson (23/24)

Arvid Aronsson (22/23)

Henrik Larsson (23/24)

Wilhelm Westlund (23/24)

Måns Krämer (23/24)

Johan Larsson (22/23)

Forwards

Gustaf Franzén (22/23)

David Lilja (22/23)

Juliuz Persson (22/23)

Sebastian Collberg (22/23)

Kalle Jellvert (23/24)

Ludwig Persson (lån Frölunda, 22/23)

Åke Stakkestad (22/23)

Albin Eriksson (22/23)

Markus Modigs (22/23)

Edwin Lindström (22/23)

Ledarsidan

Headcoach Karl Helmersson (22/23)

Assisterande Johan Schoultz (23/24)

Målvaktstränaren Håkan Eriksson (22/23)

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle