Positiv skaderapport från BIK

14 januari 2021 11:00

BIK Karlskoga har under en längre period dragits med en ganska lång skadelista. Glädjande nog krymper antalet spelare och idag återfinns endast fyra stycken på frånvarolistan, fyra som inom kort blir två.


Tätt och intensivt matchande leder ofta till skador och skavanker. Det är något BIK Karlskoga fått erfara de senaste månaderna.

– Vi var väldigt förskonade från skador inledningsvis av säsongen, sen kom flera spelare inom loppet av bara några dagar. Nu börjar vi dock se en ordentlig ljusning, säger fysio Håkan Persson.

Backen Victor Berglind, som har varit borta från spel i snart två månader, är återigen redo för spel. Detsamma gäller forwarden Carl Berglund som inte spelat på några veckor.

– Både "Calle" och "Berra" har tränat på egen hand när vi varit i Norrland. Båda är nu tillgängliga för spel igen, säger Håkan.

Under roadtripen drabbades Robin Carlsson av en skada, detsamma gäller David Lilja.

– Robin är på is idag och känner sig för. David fick en lårkaka mot Björklöven, men mår bättre. Vi kommer att göra en bedömning under morgondagen om de är aktuella för spel, fortsätter Håkan.

Centrarna David Lindquist och August Gunnarsson återfinns fortsatt på skadelistan.

– Vi hade ett mål med "Linkan" att han skulle vara redo till nästa helg i dubbelmötet med Kristianstad, det dröjer dock nån vecka ytterligare. I Augusts fall behöver vi avvakta, han mår fortfarande inte bra efter hjärnskakningen han ådrog sig i Lindlöven, avslutar Håkan Persson.