Inför IK Oskarshamn - BIK

17 oktober 2018 08:00

Omgång tio står för dörren när femteplacerade BIK Karlskoga åker till Småland för match mot tredjeplacerade IK Oskarshamn. Nedsläpp sker 19.00 i Be-Ge Hockey Center.


Kvällens motståndare IK Oskarshamn har startat säsongen 18/19 på ett förträffligt sätt. På de nio inledande matcherna har laget tagit 22 av 27 möjliga poäng, efter sex segrar, två kryss och en förlust. Senast kommer man från en klar seger mot Tingsryds AIF med 3–0.

– Efter en trevande start kommer vi tillbaka på ett godkänt sätt, säger Oskarshamns tränare Håkan Ålund om matchen mot TAIF.

IKO ligger i topp i boxplay-statistiken med sina 92% och på en tredjeplats i powerplay-ligan med drygt 33%. 19-årige Filip Svenningsson leder den interna poängligan på 10 poäng, talangen har redan hunnit med 7 mål.

– Vi kommer från en bra träning under tisdagen och grabbarna är fullt redo för onsdagens match. Karlskoga har ett homogent lag med många individuellt skickliga spelare, säger Ålund till Oskarshamns hemsida.

BIK Karlskoga visar likt dagens motståndare upp en stabil formkurva då man tagit poäng i de åtta senaste matcherna. Senast blev det dock förlust efter straffar mot Södertälje SK.

– Ingen höjdarmatch från vår sida. Spelet med puck var inget vidare, samtidigt gjorde SSK det såklart svårt för oss, säger tränare Staffan Lundh om den senaste matchen.

Den interna poängligan leds fortfarande av forwarden Fredrik Forsberg med sina åtta inspelade poäng.

Läget i BIK

Gustaf Thorell är på bättringsvägen efter hjärnskakningen och om allt går enligt planerna spelar ”Gurra” på fredag. Viktor Lang saknas på grund av sjukdom.

– Linus Rotbakken gör comeback efter några veckors frånvaro. Linus kommer att starta som sjua, men hittills har vi spelat mycket på sju backar så han kommer garanterat att få speltid. I övrigt kommer Jonatan Harju spela med Franzén och Höggren, Lilja startar som 13:e forward. Lundberg vaktar kassen, säger BIK Karlskogas assisterande tränare Johan Schoultz.

– Oskarshamn har gjort mycket mål och offensivt sett riktigt bra ut. De jobbar stenhårt och blir en svår nöt att knäcka. Det gäller att vi hittar tillbaka till en enklare hockey, vi vill se ett rakare spel, avslutar Schoultz.

BIK mönstrar följande lag

Målvakter:

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar:

Victor Berglind - Arvid Aronsson

Jacob Lundegård - Ricard Blidstrand

Alexander Leandersson - Dennis Fröland

Linus Rotbakken

Forwards:

Jonatan Harju - Gustaf Franzén - Fredrik Höggren

Fredrik Forsberg - Oskar Bäck - Jesper Kokkonen

Mikael Eriksson - Victor Ekarv - Carl Berglund

Axel Lindström - Oliver Eklind - Juliuz Persson

David Lilja

Allmän info

Köp biljett till kvällens match här!

Matchen sänds på Cmore

Odds från Svenska Spel:

1.77 - 4.50 - 3.42