Inför BIK Karlskoga-Västerviks IK

24 oktober 2017 14:18

Vi kliver in i omgång 12 och det vankas hemmamatch när Västerviks IK gästar Nobelhallen under onsdagen. BIK Karlskoga tog totalt nio poäng av Västervik i fjol efter två segrar hemma och en på bortaplan.


Förutom match mot Västervik kommer vi även att bjuda på föreningarnas dag i Nobelhallen. Läs mer om det här!

Västervik som nu spelar sin andra säsong i Hockeyallsvenskan har startat 17/18 relativt svagt. Man har plockat 12 poäng på de 11 första matcherna och det ger en 12:e plats i tabellen. Christopher Fish leder Västerviks interna poängliga med sina 2 mål och 5 assist. Senast kommer man från en 2–0 seger mot Björklöven.

– Vi gör en bra arbetsinsats med ett stabilt försvarsspel. Skönt också att vi äntligen fick utdelning i powerplay, säger Västerviks tränare Roger Forsberg efter matchen.

BIK Karlskoga kommer senast från bortamatcher mot Oskarshamn och Leksand, vilket slutade i två förluster och noll poäng.

– Vi är för dåliga i spelet med puck. En del kanske tror de är bättre med pucken än de är så det är dags att se sig i spegeln, säger tränare Tobias Thermell efter matchen mot Leksand.

Läget i laget

Skadeläget är som bekant prekärt men börjar ljusna aningen. Erik Brissle och Axel Lindström är långtidsskadade. Daniel Bernhardt har även han varit borta en längre period men är förhoppningsvis tillbaka i nästa vecka och det gäller även Gustaf Thorell. Positivt är att backen Viktor Lang är åter redo för spel efter en veckas frånvaro.

– Shane kommer att vakta kassen. Hur laget formeras presenteras under onsdagen, säger tränare Tobias Thermell.

Tillgängliga spelare:

Målvakter: Shane Owen (Jonatan Frykholm)

Backar: Rasmus Bengtsson, Patrik Parkkonen, Ricard Blidstrand, David Suvanto, Victor Berglind, Jacob Lundegård, Alexander Leandersson och Viktor Lang.

Forwards: Carl Berglund, Fredrik Höggren, Mikael Eriksson, Adam Byström Johansson, Jeff Hayes, Niklas Lihagen, Simon Mattsson, Juliuz Persson, Henrik Rommel, Oliver Eklind, David Lilja, David Lundmark.

Nedsläpp 19.00 i Nobelhallen!

Köp biljetter till matchen här!

Matchodds Svenska Spel: 1.84 – 4.05 – 3.32