Inför BIK – Almtuna IS
Publicerad: 2018-11-21
Dags för match igen när BIK Karlskoga tar emot Almtuna IS i Hockeyallsvenskans 20:e omgång. Nedsläpp sker 19.00 i Nobelhallen och Henrik ”Kingen” Larsson gör comeback i BIK-tröjan. Varmt välkomna!

Kvällens motståndare Almtuna placerar sig på en tiondeplats med sina 23 inspelade poäng, tre poäng utanför playoff-strecket. Senast stod AIS för en stark prestation när man hemmabesegrade Leksands IF med 3–2 efter straffar.

– En relativt jämn match över 60 minuter, men är det något lag som ska vinna är det vi. Jag tycker vi skapar fler heta målchanser och för spelet, säger Oscar Milton efter vinsten mot LIF.

Den rutinerade räven Tony Mårtensson leder Almtunas interna poängliga på 18 poäng efter 19 matcher. Viktor Hertzberg och Lucas Sandström skuggar honom på 14 poäng.

Målvakten Arvid Ljung har stått flest matcher och släpper bara in 2,17 mål/match samt har en räddningsprocent på 92,77.

Almtuna ligger på en sjundeplats i PP-ligan med sina 19,35%. I boxplaystatistiken hittar vi laget på en åttondeplats och de reder ut 76,47% av alla numerära underlägen.

BIK Karlskoga lyckades inte följa upp två raka segrar med en tredje utan förlorade söndagens bortamatch mot IK Oskarshamn med 2–1, efter mål av Fredrik Forsberg.

– Jag tycker vi gör en ganska bra bortamatch. Vi släpper bara in två mål mot serieledarna och skapade bra chanser framåt. Riktigt surt att förlora, sa ”Foppa” efter matchen mot IKO.

Nämnda Forsberg toppar BIK:s poängliga på 15 poäng (8+7). På en andraplats hittar vi 18-åringen Oskar Bäck på 10 poäng.

Henrik Lundberg har vaktat kassen vid 12 av 19 matcher och har en räddningsprocent på fina 93,85. Målvakten släpper i snitt in 1,94 mål/match.

BIK är seriens bästa lag i boxplay och kan visa upp fina 91,38%. I numerärt överläge har laget haft det tyngre och är seriens tredje sämsta lag och förvaltar bara 13,33% av alla försök.

Läget i BIK

Nyförvärvet från Brynäs Henrik Larsson är redo för comeback. Viktor Lang och Jacob Lundegård står fortfarande utanför laget på grund av skador, men rehabiliteringen går åt rätt håll. Juniorbacken Karl Jonsson är återigen med i laguppställningen. På forwardssidan är alla spelare tillgängliga.

– Vi har tillgång till samma spelare som senast, den enda skillnaden är att Henrik Larsson kommer in i laget. Lundberg vaktar kassen, säger tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

BIK Karlskoga ställer upp med följande lag:

Målvakter:

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar:

Henrik Larsson – Victor Berglind

Alexander Leandersson – Arvid Aronsson

Dennis Fröland – Ricard Blidstrand

Karl Jonsson

Forwards:

Fredrik Höggren – Gustaf Franzén – Gustaf Thorell

Fredrik Forsberg – Oskar Bäck – Juliuz Persson

Axel Lindström – Mikael Eriksson – Carl Berglund

Jonatan Harju – Oliver Eklind – David Lilja

Jesper Kokkonen – Victor Ekarv

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Odds från Svenska Spel:

1,89 – 3,40 – 3,13

Nästa hemmamatch sker nästa onsdag då IF Björklöven gästar Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén