Inför semifinal 1

4 april 2021 09:00

BIK Karlskoga är framme vid semifinal 1 och nu väntar en matchserie i bäst av sju mot IF Björklöven. Nedsläpp sker 18:00 i Nobelhallen och i artikeln får ni senaste nytt från huvudtränare Karl Helmersson!


Karl Helmersson, äntligen dags för semifinal. Hur går tankarna?

Det är bara skoj. Det har gått snart en vecka från kvartsfinalen så det är väldigt roligt att få dra igång en ny matchserie. Denna grupp har jobbat tillsammans i snart ett år och vi ser verkligen fram emot det.

Några dagars ledighet i början av veckan har följts upp av tre träningar, vad har ni fokuserat på?

Det vanliga egentligen. Vi ska inte hitta på något nytt utan fortsätta gnugga på de delarna som tagit oss hit, men om jag ska lyfta fram något specifikt är det spel i numerärt överläge.

PP-spelet hackade lite i kvartsfinalen, hur ska det bli bättre?

Vi behöver komma med mer fart i inspelsfasen. Mot Västerås blev vi lite för statiska vilket gjorde att hela PP-spelet gick väldigt sakta. Vi tog helt enkelt för lång tid på oss och vi vill bygga vårt powerplay på betydligt mer fart.

Björklöven väntar nu i bäst av sju matcher, vad kännetecknar Björklöven?

Ett väldigt brett lag som spelar på många spelare. Sen har de självklart också individuell spets med många skickliga spelare som vi behöver se upp med. Samtidigt finns det även hos dem lite svagheter som vi ska försöka utnyttja.

Inga nya skador eller sjukdomar i truppen?

Nej, vi kommer komma till spel med samma gubbar som senast.