Inför Karlskrona HK - BIK

5 december 2018 07:00

Omgång 26 står för dörren när fjärdeplacerade BIK Karlskoga åker till Blekingen för match mot sjätteplacerade Karlskrona HK. Nedsläpp sker ikväll 19.00 i NKT Arena.


KHK har inför kvällens drabbning tagit 40 poäng på de 25 inledande matcherna i Hockeyallsvenskan. Flest poäng har nyförvärvet Justin Crandall stått för, totalt hela 24 stycken (8+16). Lagkaptenen Marcus Paulsson skuggar honom på 22 poäng.

Laget ligger på en tredjeplats i powerplayligan med en utdelning på 27,16%. I boxplay reder Karlskrona ut 73,75% av alla numerära underlägen, vilket statistiskt sett är sämst i serien.

I årets KHK hittar vi en spelare med BIK-förflutet, nämligen Karlskoga-sonen Johan Schreiber. Right-forwarden har stått för fem poäng hittills säsongen 18/19.

Till kvällens match kommer Karlskrona med två förluster. Senast fick man se sig besegrade av ärkerivalen Tingsryd med 3-2.

Tidigare under säsongen har lagen mötts vid två tillfällen och det har blivit delad pott. BIK bärgade tre poäng på bortaplan och KHK gjorde detsamma i Nobelhallen.

– Det ska bli en rolig och spännande match. Karlskoga är ett topplag, men vi ska ge dem en ordentlig fajt, säger Linus Karlsson center i KHK inför kvällens möte.


BIK Karlskoga studsade tillbaka efter storförlusten på Hovet och vann söndagens bortamatch mot Leksand med 5-2.

– När vi spelar enkelt och inte sätter oss i klistret har vi mycket offensiv kvalitet att avgöra med, sa tränare Staffan Lundh efter segern i Dalarna.

Fredrik Forsberg leder den interna poänligan och svarat för 22 poäng, fördelat 11 mål och 11 assist. På en andraplats hittar vi Juliuz Persson på 17 poäng.

Utdelningen i powerplay fortsätter att gå åt rätt håll och i dagsläget gör BIK mål på 20,25% av alla chanser. I numerärt underläge är laget bäst i serien och står emot 85,90%.

Läget i BIK

Jacob Lundegård är redo för comeback efter en månads frånvaro. Med andra är ord är Viktor Lang just nu ensam på skadelistan.

– Vi har tillgång till samma manskap som senast, enda skillnaden är att Lundegård är åter i spel vilket gör att Joshua är tillbaka i juniorerna. Vi har ännu inte bestämt vilken målvakt som ska spela, säger tränare Staffan Lundh om läget i truppen.

– KHK är ett offensivt skicklig lag som säkert är revanschsugna efter deras förlust mot Tingsryd. Vi har hittills haft två jämna matcher mot KHK denna säsong och dagens drabbning blir nog inget undantag. Vi är redo för en rikigt tuff bortamatch, avslutar tränare Lundh.

BIK har tillgång till följande spelare:

Målvakter:

Henrik Lundberg & Olle Eriksson Ek

Backar:

Henrik Larsson – Victor Berglind

Alexander Leandersson – Arvid Aronsson

Dennis Fröland – Ricard Blidstrand

Jacob Lundegård

Forwards:

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén – Jonatan Harju

Fredrik Forsberg – Oskar Bäck – Juliuz Persson

Axel Lindström – Mikael Eriksson – Carl Berglund

Fredrik Höggren – Oliver Eklind – Jesper Kokkonen

Victor Ekarv

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds på Cmore

Matchodds från Svenska Spel:

2,04 - 4,40 - 2,80

Nästa hemmamatch spelas på söndag då Tingsryds AIF kommer på besök till Nobelhallen, nedsläpp 17.30!