Inför BIK - Leksands IF

1 december 2017 17:37

Första matchen denna vecka resulterade i en efterlängtad hemmaseger. Imorgon får BIK chansen att plocka ytterligare poäng i Nobelhallen när Leksand kommer på besök, ett lag man också söker revansch mot sedan förlusten i första mötet tidigare denna säsong.


Tre poäng mot topplaget Oskarshamn senast innebär att BIK just nu befinner sig på samma poäng som Västervik men är fortfarande kvar på en trettondeplats med 24 inspelade poäng till följd av sämre målskillnad.

Avståndet krymper nu allt mer i den hittils jämna hockeyallsvenska serien. I skrivande stund skiljer det 11 poäng upp till Almtuna och Playoff-strecket samt 16 poäng upp till tvåan Oskarshamn och en av de två hockeyallsvenska finalplatserna.

Morgondagens motståndare Leksand hittar vi i nuläget på en tredjeplats med 38 inspelade poäng. Man har lyckats vunnit tre av de fem senaste matcherna men senast fick man se sig besegrade i sudden hemma i toppmötet med Timrå (där för övrigt förra BIK-spelaren Alexandre Lavoie hade en avgörande roll i segern).

Leksand har inför Lördagsmatchen fördel sett till tidigare möten lagen emellan där man vunnit fyra av de fem senaste matcherna mot BIK (varav en träningsmatch). Man vann också hemma i Tegera Arena i det första mötet med 4-0.

BIK-truppen härjades av hela fyra nya skador efter onsdagens möte med Oskarshamn. Positivt besked är dock att av dessa fyra är nu tre redo för spel. Endast Axel Lindström kommer att stå över imorgon där Carl Berglund går in i fjärdekedjan istället. I övrigt inga förändringar och Frykholm får fortsatt förtroende mellan stolparna.

Notera att:

* Johan Wiklander har nätat i två av hans hittills spelade tre matcher.

* Tränarparet Czarnecki och Wessner har startat med 2 av 2 möjliga segrar.

* Kedjan Rommel, Persson och Mattson har stått för 41 poäng sammanlagt.

Preliminär laguppställning:

55. Frykholm, Jonathan
35. Fornbrandt, Jonatan
- - - - - -
1a kedjan
33. Suvanto, David
50. Lang, Viktor
72. Filip Ahl
12. Thorell, Gustaf
93. Wiklander, Johan
- - - - - -
2a kedjan
13. Bengtsson, Rasmus
63. Parkkonen, Patrik
54. Rommel, Henrik
20. Persson, Juliuz
70. Mattsson, Simon
- - - - - -
3e kedjan
5. Blidstrand, Ricard
66. Lundegård, Jacob
10. Lilja, David
17. Lihagen, Niklas
23. Höggren, Fredrik
- - - - - -
4e kedjan
56. Lindberg, Martin
61. Eriksson, Mikael
73. Eklind, Oliver
71. Berglund, Carl

Extra: 19. Byström Johansson, Adam

Nedsläpp 18.00 i Nobelhallen!

Aktuella Matchodds Svenska Spel

2,95 – 4,40 – 1,90