Publikrestriktionerna hävs 29/9: Frågor och svar om publik i Nobelhallen

8 september 2021 12:00

På tisdagseftermiddagen kom beskedet alla hockeyälskare (och många andra) väntat på - deltagartaket vid evenemang som till exempel hockeymatcher tas bort. Här hittar du som vill se hockey i Nobelhallen all info du behöver.


Tisdagen blev en glädjens dag! Förutom seger mot AIK fick vi under regeringens presskonferens beskedet som många av oss väntat på - 29/9 är det dags att ta det fjärde steget i avvecklandet av covidrestriktionerna.

Med det fjärde steget blir så gott som samtliga restriktioner avvecklade, vilket kortfattat bland annat innebär att deltagartaken på samtliga typer av sammankomster tas bort och att avståndskraven slopas.

För BIK Karlskogas del betyder detta att vi från och med hemmapremiären 16/10 mot Vöstervik kan öppna upp Nobelhallen som vanligt. Som vi har längtat efter er och en kokande, blåvit Nobelhallen!

Här kommer viktiga frågor och svar för dig som vill se live-hockey i Nobelhallen och i andra arenor i höst:

Hur köper jag säsongskort och vad kostar det?

All information om våra säsongskort hittar du överst på hemsidan och om du följer den här länken kommer du direkt till sidan där du tecknar dig för den typ av säsongskort som passar dig. Du kommer att få ett mail med inbetalningsuppgifter och får sedan välja om du vill ha ett utskrivet säsongskort eller ditt säsongskort direkt i mobilen.

Ett säsongskort på sittplats kostar 3450 kronor för dig som är pensionär, 2040 kronor för dig som är under 19 år och 4500 kronor för övriga vuxna.

Ett säsongskort på ståplats kostar 2160 kronor för dig som är pensionär och 3150 kronor för övriga vuxna.

Hur och när kan jag köpa lösbiljetter?

Önskar du köpa biljetter till enstaka matcher, så kallade lösbiljetter, släpper vi dem måndagen den 20/9 kl. 10.00. Mer information om detta kommer i god tid innan. Håll utkik på hemsidan och i våra sociala medier.

Jag vill boka plats i restaurangen. Hur gör jag?

Ett mycket trevligt sätt att njuta av hockey - i priset ingår förutom entré vår uppskattade, hemlagade buffé med kaffe efteråt. Perfekt för familjen, kompisgänget eller AW.

Vi har redan släppt restaurangbiljetterna till samtliga grundseriematcher men får nu möjlighet att öka antalet platser. Länk till restaruangbokningen hittar du HÄR.

Hur fungerar det om jag besöker andra arenor?

BIK Karlskoga börjar som bekant med sex bortamatcher varav några spelas innan restriktionerna hävts. Det är upp till varje klubb att bestämma hur biljetterna ska fördelas och därför råder vi dig som vill åka på bortamatch innan dess att ta kontakt med den aktuella klubben.

När restriktionerna släppts köper du biljett som tidigare, via klubbarnas hemsidor.

Ta gärna chansen att följa med på de roliga och prisvärda bortaresor som vår suveräna supporterklubb BIK Support anordnar för sina medlemmar. Läs mer, bli medlem och boka via deras [hemsida](bik supportershop).

Kan jag känna mig säker i arenan?

Vi i BIK Karlskoga ser till att vara ständigt uppdaterade om läget och följer alla restriktioner och instruktioner från myndigheterna för ett smittsäkert arrangemang.

Precis som regeringens företrädare påpekade under presskonferensen måste vi alla fortsatt ta ansvar och hjälpas åt för att inte smittspridningen ska börja öka igen. Genom att hålla dig hemma och testa dig vid minsta symptom samt, om möjligt, vaccinera dig värnar du inte bara om dina medmänniskor och samhället utan ger även ditt favoritlag möjlighet att fortsätta hålla Nobelhallen öppen.

Kan situationen förändras och hur påverkar det mig som köpt biljett/säsongskort?

Regeringen och FHM konstaterade vid presskonferensen att nya restriktioner kan bli aktuella om så krävs, det vill säga vid en eventuell kraftigt ökad smittspridning. De pratade dock främst om lokala eller regionala restriktioner.

Vi har tät kontakt med myndigheterna och följer givetvis alla beslut och rekommendationer som vi får. Vi kommer också se till att hålla er uppdaterade om eventuella förändringar i vad som gäller, såväl på hemsidan som i våra sociala mediekanaler.

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg i din investering i BIK Karlskoga - vi planerar för alla eventualiteter och lovar att hitta en bra lösning om läget mot förmodan skulle förändras.

Om du har frågor eller känner dig orolig är du alltid varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du på den här sidan.

Kontorets öppettider är 9-12 och 13-16.30 (må-to) och 9-12 (fre).

Kan vaccinpass bli aktuellt?

För större evenemang eller om smittspridningen skulle öka utreder regeringen just nu användning av vaccinpass. Det är alltså inte aktuellt för vår del i nuläget men det kan bli en viktig lösning för att slippa stänga vid en eventuell ökad smittspridning.

Till sist: Nobelhallen bjuder inte bara på hockey i vinter - missa inte vår stjärnspäckade julshow!

"En gôrkul schlagerjul" är den perfekta tidiga julklappen till dig själv, dina anställda eller familjen. Vi dukar upp till julfest i Nobelhallen 3-4/12 och bland artisterna som uppträder finns Tusse, Klara Hammarström och Anna Bergendahl. Läs mer här.