Inför BIK - AIK Hockey

9 januari 2019 07:00

Det vankas toppmöte i Hockeyallsvenskan när tredjeplacerade BIK Karlskoga gästas av tabelltvåan AIK Hockey. Nedsläpp 19.00 i Nobelhallen, varmt välkomna!


AIK har svarat för en bra säsong hittills och placerar sig på en stabil andraplats i tabellen med 68 inspelade poäng. Senast kommer laget från en klar 4-0 seger hemma mot Karlskrona HK.

– Jag är riktigt nöjd med period ett och två. Första delen av tredje är svag, annars gör vi överlag en bra insats. Vi vinner klart rättvist, sa tränare Tomas Mitell efter matchen mot KHK.

BIK-bekantningen Anton Holm leder AIK:s interna poängliga på 28 poäng, fördelat 12 mål och 16 assist. Tätt efter honom skuggar kedjekamraten Fredric Weigel på 27 pinnar.

AIK är seriens bästa lag i boxplay och klarar i snitt av 86,67% av alla utvisningar. I powerplay gör laget mål på 22,13% av alla försök.

Erik Källgren har vaktat kassen totalt 19 matcher och visar upp en räddningsprocent på fina 92,26.


BIK Karlskoga bröt senast den dystra förlusttrenden genom att besegra IF Björklöven på bortais med 2-0.

– Kanonbra försvarsspel från vår sida. Forwards täcker skott och backarna spelar på insidan. Björklöven får lägga puckar på sidan och har någon styrning emellanåt men vi håller nivån väldigt bra, sa målvakten Henrik Lundberg efter matchen.

Fredrik Forsberg, som har missat de senaste matcherna på grund av skada, leder fortfarande den interna poängligan på 25 poäng. Två ligger Gustaf Franzén på 24 poäng.

BIK gör mål på drygt var femte försök i powerplay (21.05%) och reder i snitt ut drygt fyra av fem utvisningar (82,80%).

Henrik Lundberg har gjort 24 starter i kassen och har en räddningsprocent på 92,75 och totalt hållit fyra nollor.

Läget i BIK

JVM-spelarna Olle Eriksson Ek och Oskar Bäck är tillbaka i laget. På skadelistan återfinns fortfarande Viktor Lang, Juliuz Persson och Fredrik Forsberg, där de två sistnämnda närmar sig spel. SHL-lånet Nikola Pasic har återvänt till Linköping.

– Bäck tar Ekarvs centerplats och Ekarv ersätter Pasic. Henrik vaktar kassen, säger tränare Staffan Lundh om läget i laget.

– Vi har en härlig utmaning framför oss. Det har varit tuffa matcher mot AIK tidigare under säsongen där vi har hamnat i tidiga underlägen. Det gäller att vi är med från start ikväll, avslutar Lundh.

BIK mönstrar följande lag:

Målvakter

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar

Ricard Blidstrand - Henrik Larsson

Dennis Fröland - Alexander Leandersson

Victor Berglind - Jacob Lundegård

Arvid Aronsson

Forwards

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén - Victor Ekarv

David Lilja - Oskar Bäck - Jonatan Harju

Axel Lindström - Mikael Eriksson - Carl Berglund

Fredrik Höggren - Oliver Eklind - Jesper Kokkonen

Hugo Bergström

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds på Cmore

Matchodds från Svenska Spel:

2,39 - 4,10 - 2,39

Nästa hemmamatch spelas onsdag 16/1 då Karlskrona HK gästar Nobelhallen!