Inför Västerås - BIK med Helmersson

27 mars 2021 09:00

BIK Karlskoga har skaffat sig ett bra utgångsläge efter två raka vinster i Nobelhallen. Ikväll lördag väntar kvartsfinal nummer tre, nedsläpp sker 18:00 i ABB Arena och i intervjun får ni senaste nytt från huvudtränare Karl Helmersson.


Karl, ledning 2–0 i matcher. Vad säger du om utgångsläget?

Det har överlag varit två jämna bataljer. Vi visste att det skulle bli viktigt att ta hemmamatcherna och vi är naturligtvis nöjda med läget vi gett oss. Samtidigt är vi väl medvetna om att vi inte vunnit någonting ännu och vi är 100% påkopplade för en ny tuff uppgift ikväll.

Matchbilderna har påmint lite om varandra med två riktigt bra starter. Hur mycket har ni pratat om inledningarna?

Vi har pratat mycket om att komma ut starkt och försöka ta tag i taktpinnen, det tycker jag vi gjort i de två inledande matcherna.

Samtidigt har vi varit nära att tappa ledningar i båda matcherna, har vi blivit lite för passiva i spelet och rädda om ledningarna under matchens gång?

Om vi bortser från de första perioderna är vi inte riktigt nöjda med spelet. VIK har visserligen höjt tempot i andra och tredje, men vi behöver hitta en jämnare nivå över 60 minuter. Vi har blivit alldeles för passiva, gett för mycket is till motståndarna och det är aldrig bra.

Ny match ikväll i Västerås. Kan vi komma ut lika starkt även på bortaplan?

Det ska vi försöka göra. Vi har gjort två riktigt bra bortamatcher mot VIK tidigare under säsongen och har bra minnesbilder därifrån. Sen kommer det säkerligen bli en annan typ av match nu med tanke på att det är slutspel, men vi är redo.

Vilka delar i spelet vill du snäppa upp ikväll?

Jag vill att vi åker mer skridskor i rätt lägen. Vi ska inte åka fullt i 60 minuter och bränna onödig energi, utan värdera lägena bättre.

Något nytt kring skadeläget?

Nej.