Hemmapremiär mot Färjestad

27 maj 2020 10:00

Sju träningsmatcher under försäsongen blir åtta. Idag står det nämligen klart att BIK Karlskoga tar emot Färjestads BK hemma i Nobelhallen tisdagen den 11 augusti!


BIK Karlskoga har under de två senaste åren kickat igång hockeysäsongen med hemmaderby mot Örebro HK. I år blir det dock annorlunda, det vankas fortsatt derby men motståndet heter Färjestads BK. Senast lagen möttes var 2004.

Matchen kommer att spelas tisdagen den 11 augusti i Nobelhallen klockan 19:00.

– Det är naturligtvis jätteroligt att vi får till denna match. Det var längesen lagen möttes och detta blir en härlig start på säsongen. Vi är tacksamma över att Färjestad har hittat en lucka i sitt spelschema och vill komma till Nobelhallen. En riktig höjdarmatch för Värmländsk hockey, säger BIK Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson.

– Det ska bli kul att möta BIK. Jag vet att det är många som haft viljan att just den här matchen skulle bli av, vilken den alltså blir nu. BIK ingår i den värmländska hockeyalliansen och förhoppningsvis får matchen spelas med publik och det ger inkomster till, i det här fallet, BIK. Det är viktigt för den värmländska hockeyn att klubbarna mår bra, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn.

BIK Karlskogas samtliga träningsmatcher

Fredag 7 augusti

Södertälje SK - BIK Karlskoga

Tisdag 11 augusti

BIK Karlskoga - Färjestads BK

Torsdag 13 augusti

BIK Karlskoga - AIK Hockey

Söndag 16 augusti

Grums IK - BIK Karlskoga

Onsdag 19 augusti

BIK Karlskoga - Södertälje SK

Onsdag 26 augusti

BIK Karlskoga - Västerås IK

Onsdag 2 september

Vita Hästen - BIK Karlskoga

Fredag 4 september

AIK Hockey - BIK Karlskoga