BIK förstärker: Välkommen hem till BIK, Juliuz Persson!

9 november 2021 10:00

Nu är det klart att 27-åriga centerforwarden Juliuz Persson, med BIK som moderklubb och med förflutet i klubbens A-lag, återvänder. Han kommer närmast från spel i Rødovre Mighty Bulls i den danska högstaligan.


Juliuz Persson inledde hockeykarriären hemma i Karlskoga men gick hockeygymnasiet i Färjestad BK:s regi. Där hann han också spela en match med A-laget.

Säsongen 18/19 spelade han senast i HockeyAllsvenskan med BIK och då noterades han för 26 (10+16) poäng på 42 matcher. Därefter tillbringade han två säsonger i Lillehammer i den norska högstaligan (Fjordkraft-ligaen) där han gjorde 38 (20+18) poäng på totalt 45 matcher. Inför den här säsongen fortsatte karriären i danska Rødövre Mighty Bulls i den högsta danska hockeydivisionen, Metal Ligaen. På 12 matcher hann han där göra 8 (1+7) poäng.

"Vi vet var vi har varandra. Juliuz är en allsidig, välskolad och rutinerad center med god arbetskapacitet. Med den höst vi har i år med många skador och fortsatt ovisshet kring några av dem kunde vi inte vänta när läget att få hem honom dök upp", kommenterar sportchef Torsten Yngveson.

Kontraktet gäller även nästa säsong, dvs över 22/23. Juliuz kommer direkt från Danmark och ansluter till onsdagens bortamatch mot Kristianstad.

Varmt välkommen hem till BIK Karlskoga, Julle!