Silly season 22/23: Välkommen Markus Modigs!

5 maj 2022 09:00

Vi hälsar forwarden Markus Modigs, som skrivit på för spel över den kommande säsongen, varmt välkommen till BIK Karlskoga!


30-årige ytterforwarden Markus Modigs är född och uppvuxen i Vimmerby där han även tog sina första skär. Hockeygymnasiet gick han dock i Linköping HC:s regi. Säsongen 08/09 tog hans team Småland guld i TV-pucken och 11/12 vann han J20-guld med Linköping - då han själv fick utmärkelsen 'Championship Clinching Goal'. Efter gymnasiet vände han hem och spelade i HockeyEttan med moderklubben Vimmerby HC, där han blev en pålitlig poänggörare och så småningom även kapten.

Han har också spelat i HockeyAllsvenskan med Almtuna IS (15/16) samt IK Oskarshamn som han säsongen 18/19 var med och tog upp till SHL. Två säsonger i SHL med Oskarshamn blev det efter det innan han inför den förra säsongen gick till MoDo i HockeyAllsvenskan. Där noterades han för fina 32 (18+14) poäng på 36 grundseriematcher innan han i februari lämnade klubben för spel i SHL och Linköpings HC. Modigs, som genom karriären har utmärkt sig som en produktiv, offensiv spelare kan med fördel även användas även i powerplay.

Modigs kontrakt gäller över den kommande säsongen, det vill säga över 22/23.

Torsten Yngveson säger så här om nyförvärvet:

"Markus är en skicklig spelare som både kan sätta upp sina medspelare och avsluta själv. Han blir en verklig tillgång i vårt powerplay och övriga offensiv."

"Jag vill bara spela hockey och må bra och jag har hört av många att man gör det i BIK Karlskoga", konstaterar Markus själv när vi talas vid efter påskriften. Han har en förstahandskälla att luta sig emot när det gäller tillvaron i BIK.

"Ja, jag och min sambo är nära vänner med Gustaf Franzén och hans sambo. Vi känner varandra sedan tiden i Oskarshamn och umgås en del privat. 'Frasse' har berättat en del om klubben och pratar mycket varmt om Karlskoga. Dessutom är ju Karlskoga ett topplag varje år och jag vill gärna hänga med på det tåget och vara med och bidra med det jag kan."

Du har ju själv nyligen mött BIK under din tid i MoDo. Vilka intryck fick du av laget då?

"BIK är alltid tuffa att möta, speciellt i Nobelhallen. Laget är svårslaget på hemmaplan."

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som spelare, Markus?

"Jag är offensivt skicklig med ett ganska bra skott och mjuka händer. Jag spelar gärna powerplay, jag gillar spelet med puck."

Markus deltar i uppstarten av försäsongsfysen kommande vecka och flyttar, tillsammans med sin sambo, till Karlskoga i augusti lagom till återsamlingen.

"Det ska bli kul att få spela hockey i BIK och i en roll jag trivs i. Jag ser verkligen fram emot att få komma till BIK, för min del får säsongen gärna dra igång direkt!"

Truppen just nu

Målvakter

Marcus Hellgren-Smed (22/23)

Lars Volden (23/24)

Backar

William Pethrus (22/23)

Alexander Leandersson (23/24)

Arvid Aronsson (22/23)

Henrik Larsson (23/24)

Wilhelm Westlund (23/24)

Forwards

Gustaf Franzén (22/23)

David Lilja (22/23)

Juliuz Persson (22/23)

Sebastian Collberg (22/23)

Kalle Jellvert (23/24)

Ludwig Persson (lån Frölunda, 22/23)

Åke Stakkestad (22/23)

Albin Eriksson (22/23)

Markus Modigs (22/23)

Ledarsidan

Headcoach Karl Helmersson (22/23)

Assisterande Johan Schoultz (23/24)

Målvaktstränaren Håkan Eriksson (22/23)