BIK Karlskoga lånar forwarden Lucas Forsell
Publicerad: 2022-10-24
BIK Karlskoga har kommit överens med Färjestad BK om ett lån av forwarden Lucas Forsell.

På måndagseftermiddagen blev det klart att den unge, lovande forwarden Lucas Forsell lånas ut från Färjestad BK till BIK Karlskoga.

Forsell fyllde 19 år så sent som i september och har tillbringat de tre senaste säsongerna i Färjestad BK, dit han kom från moderklubben Fagersta AIK inför säsongen 19/20. Han debuterade i A-laget 20/21 och även om det bara blev en match den säsongen spelade han 30 matcher under fjolårets SM-guldsäsong och noterades då för 6 (4+2) poäng. Förra säsongen stod han även för 34 (15+19) poäng under 35 grundseriematcher i J20 Nationell med FBK och ytterligare 7 (3+4) på fem matcher i kvalserien.

Lucas var, liksom Ludwig Persson, med på juniorkronornas läger i somras och har, till dags dato, spelat åtta SHL-matcher med Färjestad den här säsongen.

Läs mer om Lucas här.

"Med vårt utsatta läge med skador kände vi oss tunna och det var dags att agera", säger sportchef Torsten Yngveson. "Lucas blir ett så kallat namngivet lån och kan som junior gå mellan oss och Färjestad. Han har, trots sin ungdom, hunnit få en del erfarenhet från SHL och vi tror att han kommer att passa bra in hos oss."

För närvarande saknas Sebastian Collberg, Gustav Willman Borvik och Juliuz Persson. Även J20-forwarden Carl Bruhn är skadad och ej tillgänglig. 

Lucas ansluter till BIK Karlskoga under tisdagen och deltar i A-lagets träning.

Varmt välkommen till BIK Karlskoga, Lucas!

Marie Angle