Truppen: Åke Stakkestad är tillbaka!
Publicerad: 2023-02-07
I början av januari kom beskedet att Åke Stakkestads säsong var över, men under förra veckan tog historien en trevlig vändning. I BIK-TV berättar Åke själv om beskedet.

26/10, när vi mötte Tingsryds AIF hemma i Nobelhallen, föll Åke Stakkestad illa i samband med en duell vid sargkanten. Åke konstaterade själv snabbt att något var fel med knät och efter en höst med rehab och specialistbesök kom beskedet från läkarna strax före jul att en operation krävs och att säsongen därmed var över.  Klubben gick ut med detta i början av januari.

Han fick så småningom operationstid 31/1, nästan exakt tre månader efter skadan, och i tisdags var det alltså dags. Men någon operation blev det inte eftersom läkaren vid undersökningen inför operationen kunde konstatera att Åkes rehabträning gett ett långt bättre resultat än förväntat - knät anses stabilt igen och någon operation behövs inte.

Det kan låta konstigt men det är inte helt ovanligt att det blir så här. 

I klippet berättar Åke själv om den inledande chocken men också om glädjen när han, i princip, åkte raka spåret från operationsavdelningen och till Nobelhallen där han gick på is nästan omedelbart. Under den gångna veckan har han testat knät rejält både på och vid sidan av isen, till exempel med övningar på egen hand och med lagkamraterna på is.

Sedan i går tränar han för fullt med laget och är tillgänglig för spel i morgondagens hemmamatch mot Björklöven. Samtidigt måste vi ge honom lite tid att känna sig för och komma in i spelet igen - men just nu gläds vi med Åke som kämpat stenhårt med rehab och tackar även alla i teamet som hjälpt honom tillbaka!

Nästa match

I morgon möter vi ett förmodat rejält revanschsuget Björklöven och vi behöver allt stöd vi kan få på läktarna. Samla ett rejält gäng och kom till Nobelhallen!

 Biljett köper du här!

Marie Angle