BIK förstärker: Välkommen Marc-Olivier Roy!
Publicerad: 2022-02-15
I natt stänger transferfönstret och sportchef Torsten Yngveson har gjort klart med den kanadensiska centerforwarden Marc-Olivier Roy, närmast från SaiPa i den finska ligan.

27-åriga Marc-Olivier Roy, eller Marco som han kallas, är född och uppvuxen i Kanada, kan spela både på center- och ytterforwardsposition och skjuter left. Sommaren 2013 draftades han i den andra rundan (#56 totalt) av Edmonton Oilers men har som senior spelat i ECHL och AHL. I ECHL har han etablerat sig som en pålitlig poänggörare, med totalt 155 (51+104) poäng på 181 grundseriematcher och ytterligare 15 (2+13 på 28 slutspelsmatcher. Säsongen 20/21 avslutade han som mästare med Fort Wayne Komets.

Inför säsongen 21/22 bytte han kontinent då han skrev på för Bratislava Capitals i ICEHL (den österrikiska högstaligan). Under de 13 matcher som han hann spela innan klubben, efter två tragiska dödsfall, bestämde sig för att stänga ned säsongen noterades han för fina 13 (4+9) poäng. Det innebar att han var lagets bästa poänggörare. Flyttlasset gick sedan till SaiPa, som har en tung säsong i den finska högstaligan där man för närvarande är näst sist. På 16 matcher i Liiga gjorde Marc-Olivier ett mål och tre assist.

"Marco är en tänkt spetsspelare som kommer att hjälpa oss främst i offensiven", kommenterar sportchef Torsten Yngveson värvningen. "Han kan spela både center och på kanten och är dessutom leftare, vilket låg högst på vår önskelista. Det var nog inte tänkt att han skulle röra på sig men han gillade vårt upplägg och det faktum att vi har en rolig del av säsongen framför oss."

Roy beräknas landa i Sverige och ansluta till klubben redan under morgondagen men är på grund av pappersarbetet som väntar i bästa fall spelklar först nästa onsdag. Han kommer att spela i tröja nummer 21.

Varmt välkommen till BIK Karlskoga, Marco!

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle