Dubbel SHL-förstärkning till BIK
Publicerad: 2021-02-08
BIK Karlskoga spetsar truppen inför avslutningen av säsongen. Idag står det nämligen klart att backen Lukas Pilö samt forwarden Elias Ekström från Örebro HK lånas in tills vidare.

Lukas har svarat för 30 matcher i Örebro och noterats för ett mål och fem assist. Backen kommer senast från en kort sejour i Brynäs där det blev en assist på fem matcher.

Pilö är ett känt namn i BIK-kretsar då han i fjol svarade för tre matcher i den blåvita-tröjan när laget var skadedrabbat.

Elias är född 2001 och har Hällefors som moderklubb. Ekström har spelat 25 SHL-matcher för Örebro denna säsong och svarat för två mål, tre assist och +1.

– För tillfället är vi helt skadefria, men det vet vi av erfarenhet att det kan vända fort. Därför känns det riktigt bra att bredda laget. I Pilö får vi in en spelskicklig back som kan hota i powerplay. Elias är en speedig ytterforward som är användbar i flera spelformer, säger BIK Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson om tillskotten.

Båda spelarna anländer till Karlskoga under tisdagen och lånen gäller tills vidare. Örebro har möjlighet att ta tillbaka spelarna vid skador, men tanken är att båda två ska vara i BIK.

BIK Karlskoga vill poängtera att klubben inte drar på sig några större kostnader.

– Vi äventyrar verkligen inte någon ekonomi. Vi har haft August Gunnarsson på skadelistan hela säsongen och har en liten peng kvar i befintlig spelarbudget, fortsätter Torsten.

I utbyte mot dessa två spelare skrivs BIK Karlskogas Tim Juel över och kan bli tredjemålvakt om BIK:s säsong slutar tidigare än Örebros.

– Det är egentligen inget vi påverkas av. Juel skrivs som trea i Örebro och kan eventuellt avsluta säsongen där om de spelar längre än oss, avslutar Yngveson.

Läs om Pilös karriär här.

Läs mer om Ekströms karriär här.

Välkomna till BIK, Lukas & Elias!

BIK Karlskoga