Truppen: Välkommen tillbaka, Jesper Kokkonen
Publicerad: 2023-01-09
Forwarden Jesper Kokkonen är tillbaka i BIK Karlskoga! På måndagsmorgonen anslöt han till laget, med ett nysajnat kontrakt över två och en halv säsong.

Jesper, som fyller 30 i februari, är född i Stockholm men har dubbelt medborgarskap (svenskt/finskt) och tillbringade en stor del av juniortiden i finska toppklubben Ilves. Han spelade också regelbundet med de finska juniorlandslagen och har genom hela karriären varit en pålitlig poänggörare.

Till BIK Karlskoga kom han inför säsongen 18/19 från ett par starka säsonger i Vimmerby HC i HockeyEttan. Han anpassade sig väl till HockeyAllsvenskan och stod under sin andra säsong för fina 38 (24+14) poäng på 52 matcher. Inför säsongen 20/21 tog han steget upp till SHL och HV71 där han under den första säsongen var med om degraderingen och under den andra var med och tog tillbaka Jönköpingslaget till högstaligan. 

Inför den här säsongen värvades han av Västerås IK och där noterades han för 9 (6+3) poäng på 28 matcher. Men nu återvänder han alltså till BIK Karlskoga, en klubb som ligger honom varmt om hjärtat efter två bra säsonger här. I klippet berättar han själv om varför han återvänder och om hans målsättning.

”Vi vet vilken kapacitet som Jesper har och ser fram emot att få honom tillbaka i laget igen”, säger Torsten Yngveson. ”Han är en spelare som kan göra skillnad.”

Kontraktet är skrivet över den här säsongen och ytterligare två säsonger.

Jesper anslöt till laget på måndagsmorgonen och deltar i förmiddagens träning. Han är spelklar och redo att spela match redan på onsdag.

Marie Angle