Silly season 2024: Bakke Olsen är klar för nästa säsong!
Publicerad: 2024-04-19
BIK Karlskogas bästa poängplockare från i fjol, centern Eskild Bakke Olsen, stannar i klubben även över kommande säsong!

Det handlar om ett säsongslån från SHL-laget Linköping HC. Eskild har skrivit ett 2-års avtal med LHC, men kommer att lånas ut och spela hela säsongen 24/25 med BIK.

Bakke Olsen kommer från en oerhört fin första säsong i HockeyAllsvenskan. Totalt svarade centern för hela 15 mål och 36 assist och blev därmed etta i Bofors interna poängliga.

Nu står det alltså klart att centern gör ytterligare en säsong i BIK.

- Såklart en jätteviktig pusselbit i vårt lagbygge. Eskild är en av ligans absolut skickligaste centrar och kommer fortsätta ta steg hos oss i höst. Jag är även mycket tacksam mot Linköping som väljer att låna ut honom till oss på säsongsbasis, säger sportchef Torsten Yngveson.

- Jättekul att göra en säsong till i BIK. Vi kommer från ett roligt år och ska göra en ännu bättre säsong 24/25. Jag är också glad över lösningen med LHC. Det är ett ömsesidigt beslut från båda parter och det ger mig ett år till att samla på mig viktiga erfarenheter och värdefull speltid, säger Eskild Bakke Olsen.

Utlåningen gäller över hela kommande säsong. 

Läs mer om Bakke Olsens karriär här!

Spelare på kontrakt:

·      Samuel Jonsson

·      Stefan Milosevic  

·      Rikard Olsén 

·      Albin Eriksson 

·      Gustaf Franzén 

·      Jesper Kokkonen 

·      Jesper Norbäck 

·      Gustaf Thorell

·      Viktor Lennartsson

·      Hampus Plato

·      Eskild Bakke Olsen

Tränare på kontrakt:

·      Dennis Hall 

·      Martin Sandgren

·      Håkan Eriksson