Eftersnack Träningsmatch: Vita Hästen - BIK Karlskoga 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
Publicerad: 2022-09-13
Trots en bättre insats med fler vassa målchanser slutade returmötet borta mot Vita Hästen i förlust med 3-0 efter ett sent mål i tom målbur. Karl Helmersson summerar kvällens match.

Tisdagens bortamatch mot Vita Hästen innebar snabb chans till revansch efter torsdagens 2-0-förlust i Nobelhallen. Karl Helmersson konstaterade i gårdagens intervju att han ville se mer spets i det offensiva spelet, både i spel fem mot fem och i powerplay. med mer kliniska avslut där man dessutom gjorde det lite besvärligare för Vita Hästen-keepern än senast.

"Tittar man på Vita Hästen spelare för spelare så är de skickliga. Sedan spelar de en hockey där de verkligen värnar om det defensiva", sa han bland annat. "De vill vara rädda om sin egen blålinje, backar hem med hela laget. När de vinner puck i egen zon drar de ut snabbt vilket resulterade i att backarna backar av och vi blev långa i vårt lag. Vi har stött på det här spelsättet tidigare och tycker nog att vi inte riktigt hanterade det på ett bra sätt i torsdags."

Matchen var den näst sista träningsmatchen inför seriepremiären borta mot Björklöven nästa vecka och laget ägnar den här veckans matcher åt att, efter lite inledande laborerande, spela ihop formationerna. Saknades gjorde Logan Cockerill (säkerhetsåtgärd), Juliuz Persson (skada) samt Ludwig Persson (på NHL-läger i Washington). Henrik Larsson stod över. I och med manfallet på forwardssidan deltog J20-forwarden Carl Bruhn som gick in tillsammans med Gustaf Franzén och Albin Eriksson.

Träningsmatch Vita Hästen - BIK Karlskoga 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Skottstatistik: 29-32 (6-13, 12-9, 11-10)

Publik: 839

Första perioden: 0-0, skotten 6-13

Första perioden bjöd på en del kamp och Bofors kom, som Helmersson önskat, ut med bättre fart och intensitet. Fler avslut i bättre lägen och ett numerärt överläge med mersmak, dock utan mål. BIK vann skotten men även hemmalaget hade några bra lägen, främst genom Jakob Stridsberg.

Andra perioden: 2-0, skotten 12-9

Andra perioden började i samma anda som den första med mycket kamp man mot man.

BIK jobbade målmedvetet och hade inledningsvis mycket av spelet men båda lagen skapade lägen. Efter en klingande stolpträff för Vita Hästens Tim Wahlgren vände BIK spelet snabbt då Gustav Willman Borvik fick ett bra läge. Dock fortsatt utan utdelning.

13.58 in i matchen kom så första målet när hemmalaget tog ledningen med 1-0 genom en frispelad Alex Brännstam.

Vita Hästen, som även haft ett numerärt överläge i periodinledningen, tilldömdes strax efter ett fem-mot-tre-överläge då BIK drabbades av två samtidiga utvisningar. 2-0 kom bara sekunder efter att vi blivit fulltaliga och den här gången var det Marcus Eriksson som nätade.

Mycket Vita Hästen efter 2-0-målet och ytterligare ett mål hängde i luften under slutminuterna.

Tredje perioden: 1-0, skotten 10-11)

Avvaktande utvisning på en Vita hästen-spelare verkställdes efter 4.50. Hemmalaget höll undan och Öhman spelades fram till ett ypperligt läge där Volden stod för en viktig räddning.

BIK-forcering efter detta med ett byte med flera bra lägen för förstalinan med Kalle Jellvert, Åke Stakkestad och Markus Modigs. Strax efter plockade Hästen-keepern Adam Ohre ett bra, högt backskott från Måns Krämer. Även Gustaf Franzéns kedja var kreativa och skapade lägen men Ohre var, liksom kollegan Tobias Sandberg senast, omutlig och spikade igen.

I slutskedet tog BIK efter timeout ut Volden för att spela med en extra utespelare. Tyvärr kunde då Eric Hjort slå in spiken i kistan via ett 3-0-mål i öppen kasse.


"Det är inte svårt att identifiera problemet - vi lyckas helt enkelt inte få in pucken!", konstaterar Karl Helmersson efter matchen. "Men idag skapar vi lägen för åtminstone ett eller ett par mål. Vi hade möte om specialteams innan matchen där vi bland annat sa att vi ville se mer trafik framför målet och det skapade vi. Sedan var det förstås surt att släppa in ett mål sekunderna efter att vi hållit ut i två minuter i spel tre mot fem."

Bortsett från förlusten, när vi talades vid igår pratade du om svar som ni sökte. Hur ser du på den biten?

"Visst fick vi en del svar på saker som vi pratat om - vi skapar bättre lägen men lik förbannat gör vi inte mål. Jag vet inte om man kan kalla det ett fall framåt, då vi ju ändå ser resultat i vissa delar. Sedan är Vita Hästen skickliga i omställningarna då vi istället blir lite passiva och låter dem komma över oss. Stundtals spelar vi bra i egen zon, stundtals blir vi lite för runda."

"Jag sa till killarna efter matchen att vi inte får sjunka ihop på grund av det här. I kväll kan vi deppa lite men i morgon gäller det att vara tillbaka på jobbet. Vi har ny match redan på torsdag och vi vara redo att ta oss an SSK!"


Vi behöver ditt stöd i Nobelhallen! Köp din biljett till torsdagens match här. Gratis inträde för alla upp till och med 19 år och 100 kronor för alla andra.

Biljetterna till hemmapremiären är släppta och dem köper du här.

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle