Truppen 23/24: Välkomna Eskild & Simen Andre!
Publicerad: 2023-04-27
Vi välkomnar de produktiva centrarna Eskild Bakke Olsen och Simen Andre Edvardsen, båda från storklubben Storhamar IL i den norska högstaligan.

Torsten Yngveson har under våren tillbringat en del tid i Norge där han bland annat sett finalserien mellan de båda giganterna Storhamar och Stavanger Oilers - där det krävdes maximala sju matcher innan Stavanger till slut kunde koras till norska mästare.

Två spelare som har imponerat rejält på sportchefen är Eskild Bakke Olsen och Simen Andre Edvardsen. De är båda centerforwards, fostrade i storklubben Storhamar och landslagsmeriterade. De har följt upp en bra grundserie med ett riktigt starkt slutspel – för 24-årige Simen Andre blev det till exempel 10 (4+6) poäng på 15 slutspelsmatcher medan 21-årige Eskild noterades för hela 17 (4+13) poäng på 17 dito. 

Ett sådant facit drar förstås till sig fler klubbars intresse men nu är de alltså klara för spel i BIK Karlskoga under den kommande säsongen.

Framträdande i finalserien

”Den norska högstaligan håller hög klass nu – det ser vi ju inte minst genom att flera svenska lag har börjat plocka spelare därifrån”, säger Torsten. ”Finalserien bjöd på hockey på väldigt hög nivå och de här killarna var båda framträdande där. Vi har sedan tidigare bra erfarenheter av norska spelare, de kommer generellt väl förberedda och Eskild och Simon Andre är två riktigt spännande och spelskickliga centrar.”

”De är fortfarande unga och utvecklingsbara men jag tror att de redan nu kommer att kunna gå in och bidra på en hög nivå i BIK Karlskoga. Eskild spelade ju till exempel i förstalinan i Storhamar.”

Pålitlig poänggörare

Eskild Bakke Olsen, född 2002, har spelat i moderklubben under hela sin karriär, kom tidigt upp i A-laget och har genomgående under karriären varit en pålitlig poänggörare som alltså lämnade Storhamar som förstecenter. Han har spelat med juniorlandslagen tidigare – bland annat i VM – och spelade så sent som under den gångna säsongen med det norska seniorlandslaget. 

Han presenterar sig själv så här” ”Jag är en center som gillar det offensiva spelet. Jag är kanske inte så snabb men jag läser spelet bra och bidrar både framåt och bakåt.”

”Jag valde BIK för att fortsätta min utveckling. Jag vill utmana mig själv och prova något nytt.” 

Användbar tvåvägslirare

Simen Andre Edvardsen, född 1999, kan även användas som ytterforward och har också han, förutom en utflykt till Coventry Blaze (EIHL) 20/21, varit moderklubben trogen.

Precis som Eskild är han en produktiv spelare som tidigt fick prova på spel med A-laget och han var bland annat med när klubben tog sitt senaste guld säsongen 17/18 och har representerat klubben i CHL. Han har även ett JVM-guld tillsammans med det norska J20-landslaget på meritlistan. 

”Jag skulle vilja säga att jag är en hårt arbetande tvåvägscenter som tar defensivt ansvar samtidigt som jag hoppas kunna producera en del poäng framöver", beskriver han sig själv.

”Jag har hört mycket positivt om BIK Karlskoga. Det verkar vara en bra plats att komma till och jag ser fram emot att komma hit. Jag har hört att klubben är duktig på att utveckla yngre spelare och jag tror att vi kommer att vara med i toppen även nästa säsong.”


Varmt välkomna till Sverige och BIK Karlskoga, Eskild och Simen Andre!

Läs mer om lagbygget här.

Marie Angle