Truppen 23/24: Välkommen tillbaka, Albert!
Publicerad: 2023-04-04
Vi hälsar backen Albert Lyckåsen varmt välkommen tillbaka till BIK Karlskoga inför den kommande säsongen.

Bålstakillen Albert Lyckåsen fyller 22 i sommar och är inget nytt ansikte för någon som följer BIK Karlskoga. Den unge, offensive backen kom till klubben från Linköping tidigt under säsongen 21/22 och spelade 51 matcher för Bofors under vilka han noterades för 19 (9+10) poäng.  Inför den gångna säsongen vände han hemåt för att spela i AIK men nu är han alltså tillbaka i BIK Karlskoga.

Kontraktet gäller över en säsong och Albert räknar med att ansluta direkt till uppstarten i början av maj.

Torsten Yngveson är nöjd med påskriften:

"Albert är en ung och lovande back som hade ett väldigt bra år hos oss i fjol då han tog flera kliv. Jag tror att han kan fortsätta sin fina utveckling hos oss i vinter och bidra på ett bra sätt i offensiven.

Grymt taggad

"Det ska bli väldigt roligt att få komma tillbaka till BIK Karlskoga", säger Albert själv. "Jag trivdes otroligt bra här, fick en bra avslutning på säsongen och har en massa kompisar kvar."

Om erfarenheten av vinterns möten med Bofors säger Albert så här:

"Det var väldigt speciellt att möta killarna, det var nog första gången som jag ställts emot kompisar på en professionell nivå och det var lite som att möta syskon - man vill verkligen vinna och förstås också  jävlas lite, haha. Men mellan och efter matcherna snackade vi mycket."

Vilka tankar har du inför säsongen, Albert?

"Personligen vill jag hitta tillbaka till det spel jag hade i BIK, då spelade jag som bäst. Målet med säsongen är både att lyfta mitt eget spel ytterligare en nivå och att bidra till att laget ska gå bra. Jag är grymt taggad!"

Varmt välkommen tillbaka, Albert!

Marie Angle