Silly season 22/23: Lars Volden förlänger
Publicerad: 2022-04-20
HockeyAllsvenskans starkaste målvaktspar är intakt - Lars Volden har förlängt sitt kontrakt över kommande två säsonger.

Först ut i vår silly season-rapportering är Lars Volden som nu kritat på ett nytt avtal över två säsonger, det vill säga till och med säsongen 23/24.

Lars Volden hade med 92,58 % ligans tredje bästa räddningsprocent i grundserien och var bäst av alla när det gäller minst antal insläppta mål (2.08).

Sportchef Torsten Yngveson är givetvis nöjd med att ha fått Voldens signatur på papper och - i och med Marcus Hellgren-Smeds tidigare förlängning - därmed ha spikat en fortsättning i BIK för HockeyAllsvenskans starkaste målvaktspar!

"Lars stod för ett starkt slutspel och har även tidigare under säsongen visat att han är en toppmålvakt som kan vinna matcher åt oss. Lars och Marcus Hellgren-Smed var under den gångna säsongen HockeyAllsvenskans bästa målvaktspar och det känns väldigt bra att få behålla dem båda. Detta är helt klart en viktig pusselbit för oss!"

"Det känns väldigt bra", säger Lars själv om påskriften. "Det var inte något svårt beslut, jag har bara positiva känslor med mig från det här året och både jag och min familj trivs jättebra här i Karlskoga och i klubben. Vi kom ihop bra som lag och det kändes som om vi tog nya kliv hela tiden. Nu ska vi ska bygga vidare på det och jag ser fram emot att få fortsätta på den här resan med BIK Karlskoga."

Läs mer i en längre intervju med Lars under morgondagen.

Truppen just nu

Målvakter

Marcus Hellgren-Smed (22/23) Lars Volden (23/24)

Backar

William Pethrus (22/23) Alexander Leandersson (23/24) Arvid Aronsson (22/23) Henrik Larsson (23/24)

Forwards

Gustaf Franzén (22/23) Henrik Björklund (23/24) Juliuz Persson (22/23) Sebastian Collberg (22/23)

Ledarsidan

Headcoach Karl Helmersson (22/23) Assisterande Johan Schoultz (23/24) Målvaktstränare Håkan Eriksson (22/23)

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle