Truppen: 16 spelare saknas
Publicerad: 2022-11-29
16 spelare i truppen saknades av olika anledningar på tisdagen, vilket innebar att den gemensamma träningen ställdes in.

På tisdagsmorgonen stod tränarduo Helmersson & Schoultz samt sportchef Yngveson inför ett nytt rekord – 16 spelare saknades! 

Förutom skadade forwarderna Sebastian Collberg, Åke Stakkestad, Gustav Willman Borvik, Edwin Lindström, Juliuz Persson, Max Wennlund och Logan Cockerill samt dito backarna Wilhelm Westlund och William Pethrus saknades ytterligare sex spelare på grund av sjukdom

För precis som resten av samhället denna postpandemihöst har BIK fått sin beskärda del av sjukdomar. Båda målvakterna (Lars Volden och Marcus Hellgren-Smed), Philip Eriksén, Markus Modigs, Carl Bruhn och Viktor Lennartsson var alla sjuka. Gustaf Franzen har fått lugnande besked efter undersökning efter ett täckt skott senast men vilade idag.

Med så många borta är det inte möjligt att köra någon gemensam träning med kvalitet och även om BIK Junior-gänget har som vi ju vet varit fantastiska med att förse A-laget med spelare denna besynnerliga höst går någonstans gränsen för hur många man kan plocka därifrån. När sjukdomsfall efter sjukdomsfall rapporterades in gick tränarna från planerna på att köra en skillsinriktad träning med backar och forwards var för sig till att ställa in den gemensamma träningen helt.

Istället fick spelarna träna på egen hand, utefter behov och förutsättningar. Klokt även med tanke på risk för smitta i dessa förkylningstider.

Vad gäller skadorna på våra spelare är de av sådan art att det är svårt att ge någon prognos för när de kan vara tillbaka. Det är också den enkla anledningen till att vi inte rapporterat om några datum eller har satt några tidsramar.

”Om vi inte stöter på bakslag hoppas vi att åtminstone någon av de skadade spelarna ganska snart kan vara tillbaka. Dock inte till morgondagens match. Vad gäller de sjuka är det ju dag för dag och jag hoppas även att ’Frasse’ kommer kunna vara med och spela”, säger Karl Helmersson.

”Det här är ju inte sant – men det har vi sagt länge nu”, konstaterar Torsten luttrat när Karl uppdaterar listan på frånvarande spelare.”Man får gå tillbaka till pandemin för att hitta liknande siffror.”

”Ja, det här är något helt extremt”, instämmer Karl som utan tvekan kan slå fast att han aldrig varit i den här situationen förut. "Det är rena parodin."

Någon möjlighet att flytta matchen på grund av de 17 saknade spelarna finns inte enligt regelboken.

Torsten jagar oförtrutet förstärkningar men verkar, precis som övriga lag i de två högstaligorna, på en tunn spelarmarknad med få spelare ute. 

”Jag jobbar stenhårt på det”, hälsar han och skyndar vidare.

The show must go on.

Vi ses väl i Nobelhallen?

I morgon när tabelltvåan Björklöven gästar behöver vi dig mer än någonsin i Nobelhallen!

Matchstart klockan 19.00, Nobelhallen öppnar 17.00.

Här köper du din biljett.

Matchen är dessutom självaste finalen på november månads Mustaschkampen då vinnarmustaschen ska koras och insamlingen till Prostatacancerförbundet kulminerar. Swisha ditt bidrag via BIK Karlskogas insamling på nummer 900 10 17. Du kan också göra det på plats i arenan via QR-kod.

Prostatacancerföreningen Värmland finns på plats även denna gång och säljer massor av fina saker till förmån för forskningen kring sjukdomen. 

Marie Angle