BIK-TV: Inför BIK Karlskoga - Östersunds IK
Publicerad: 2022-12-27
Lucas Forsell spelar med FBK och istället lånas Filip Barklund in från Lindlöven. Läs mer om läget i truppen och hör vad Viktor Lennartsson har att säga inför det första hemmamötet med Östersund.

Dags att snöra på sig skridskorna igen efter en kortare julledighet!  Laget samlades för träning redan på måndagseftermiddagen och i kväll gästar Östersund Nobelhallen för den första av veckans två hemvändarmatcher. Bofors senaste match spelades 16/12 när Djurgården gästade. Matchen, som även var Nobelhallens 50-årsjubileum, slutade med bortaseger med 2-5.

Truppen

Sebastian Collberg, Åke Stakkestad, Juliuz Persson och William Pethrus saknas sedan tidigare. Johan Larsson är fortsatt skadad.

Ludwig Persson och Max Wennlund är sjuka. 

Färjestad BK har på grund av stor frånvaro i truppen kallat tillbaka Lucas Forsell, som för övrigt gjorde mål i gårdagens övertidsseger över Rögle. SHL-lånet Forsell är dubbelskriven och kan gå fritt mellan klubbarna, men kommer inte att spela med BIK Karlskoga i de närmaste matcherna.

I stället lånas forwarden Filip Barklund in från Lindlöven. Barklund har redan spelat två matcher med laget i november, bland annat matchen mot Västerås där ett svårt brandskattat Bofors kämpade sig till 4-2-seger. Från juniorleden deltar Theo Lundgren, Felix Johansson (extraforward) och Leo Klavhed. 

Motståndaren

Östersund tog steget upp till HockeyAllsvenskan inför den här säsongen och detta är deras första besök i Nobelhallen. Här spelar BIK-bekantingar som Sebastian Fakt, Alexander Anderberg och Linus Rotbakken. Lagen har mötts en gång tidigare, 21/10, och den matchen vann BIK Karlskoga med 2-1 efter att Max Wennlund gjort det matchvinnande målet i den sista matchminuten. 

Östersund har snabbt acklimatiserat sig till den nya ligan och ligger inför omstarten på sjunde plats, sju poäng efter Bofors som återfinns på femte plats. Östersund förlorade med 1-3 mot Kristianstad i sin sista match inför juluppehållet.

Missa inte Jubileumsutställningen

Många har önskat få se utställningen från Jubileumsmatchen och den kommer därför att finnas på plats bakom sittplatsläktaren även under den här veckans båda matcher. Passa på att uppleva 50 år av sport, kultur och fritid i Nobelhallen.

Matchen

Nobelhallen öppnar som alltid 17.00 och efter matchen kör vi vår populära After Hockey i Stora puben ända till 23.00. Kvällens och även fredagens match är så kallade hemvändarmatcher, vilket innebär mycket folk på plats och lite extra drag i arenan.

Den Stora puben är idag abonnerad till 17.30 men Lilla puben (Ståplatspuben) är öppen som vanligt. I pubarna finns goda AW-erbjudanden vid sidan av vår streetfood-inspirerade,  ordinarie pubmeny. Idag erbjuder vi vår hemlagade högrevsburgare i gott sällskap och inklusive valfri dryck för 229 kronor. Är du medlem i BIK Support betalar du bara 199 kronor.

Här köper du din biljett till kvällens match.

Marie Angle