BIK-TV: Inför BIK Karlskoga - Vita Hästen
Publicerad: 2022-12-09
Vi kollar läget i truppen och pratar med lagkaptenen Gustaf Franzén inför kvällens hemmamöte - det första i serien - med Vita Hästen

BIK Karlskoga kommer närmast från en suddenseger (2-1) mot Tingsryds AIF som innebar två viktiga poäng in på kontot. Dessutom kom ett gäng spelare tillbaka som nu har åtminstone en match i benen. 

Vi fortsätter att hänga med i toppen, på femte plats och inför omgång 25 fyra poäng efter trean Södertälje och fyran Djurgården samt fem poäng efter tvåan Björklöven. MoDo har dragit ifrån i toppen och ligger nu hela 18 poäng före Björklöven. Båda lagen har dock en match mer spelad än övriga topp-6-lag.

Truppen

Sebastian Collberg, Åke Stakkestad, Juliuz Persson, Edwin Lindström, Logan Cockerill, Max Wennlund (på väg tillbaka från sjukdom), William Pethrus och Markus Modigs (skadad på träningen igår) samt Johan Larsson är inte tillgängliga.

Viktor Lennartsson är tillbaka och juniorerna Leo Klavhed, Carl Bruhn, Felix Johansson och Alexander Åhlin fortsätter att spela. Även Philip Eriksén som vilade senast är tillbaka i laget.

Motståndaren

Vita Hästen kommer närmast från en hemmaseger över Västerås IK med 3-2 och ligger inför kvällens omgång på nionde plats, med sex poäng upp till topp 6- och nio poäng efter BIK Karlskoga.

Coach Johan Schoultz kommenterar motståndet och kvällens match så här:

"Det är första gången vi stöter på dem i serien och det ska bli väldigt spännande. De har agerat piggt på slutet och det finns många skickliga och erfarna spetsspelare i laget. Vi hade tuffa matcher mot dem under försäsongen men vi har ju ändrat en del i vårt eget spel sedan dess så man kan inte helt jämföra försäsong med seriespelet."

"Vi vet att vi måste leverera varje match och så även idag och en del i det är att vara så intensiva som krävs för att kunna spela den hockey vi vill göra över 60 minuter. Det är en jättejämn serie så man måste vara på tårna hela tiden." 

Kvällens match

I kväll är det Hockeyfredag med AW i pubarna från 17.00 och vår populära After Hockey i Stora puben klockan 23.00. Dagens erbjudande i puben inför matchen är Jamaican Jerk-kryddade kamben med pommes & coleslaw samt valfri dryck för 229 kronor. 

I shopen har vi laddat med många bra julklappstips både till dig själv och andra Stolta BIK:are. Till exempel vår varma och sköna lite tjockare vintermössa som finns i både blått och vitt. Nu för bara 149 kronor.

Alltid gratis inträde upp till och med 19 år. Övriga kan köpa sin biljett här.

Kommunikationsansvarig Marie Angle