Truppen 23/24: Välkommen, Dennis Hall
2023-04-24
Det är dags att presentera BIK Karlskogas nya headcoach – Dennis Hall! Kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.


Nu är det klart att Dennis Hall kliver in i rollen som ny headcoach i BIK Karlskoga. Kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Hall, som fyller 34 år i maj, har trots sin relativt unga ålder hunnit få gedigen erfarenhet. Hans spelarkarriär (forward), som inleddes i Farsta och där han som högst spelade i division 1, tog slut för exakt tio år sedan och vilket innebar att han tidigt gick över till tränarrollen. 

Han inledde som assisterande coach i Huddinge IK:s J20-lag och gick säsongen 17/18 över till seniorhockeyn via Borlänge HF i HockeyEttan där han tillbringade tre år, varav de två sista som headcoach. Efter ett kort utlandsäventyr i EHC Olten i Swiss League (där han för övrigt var assisterande coach till C-morexperten Fredrik Söderström) kom han hem till Sverige och Hockeyettanlaget Forshaga där han inför säsongen 20/21 tog över som huvudtränare. Där blev det succé direkt då värmlandslaget var med och slogs om en plats i HockeyAllsvenskan. 

Hall gick efter det vidare till Hudiksvall där han har fortsatt att imponera - laget har under de  båda säsonger som han styrt skutan varit ytterst nära att ta upp sitt lag till HockeyAllsvenskan. 

För tredje året i rad blev Hall under senvintern framröstad av spelarna i HockeyEttan som seriens bästa tränare.

Passar in i BIK

”Jag följde helt enkelt den riktlinje vi har, att ta in unga och hungriga tränare som har sina bästa år framför sig”, säger Torsten Yngveson om valet av ny headcoach. ”Trots en relativt kort karriär har Dennis lyckats väldigt bra med de lag han haft och vi hoppas förstås och tror att han fortsätter på det spåret.” 

”Vi vill spela med hög fart, vara jobbiga att möta och visa upp mer ’grit’ i det än vi visade under i alla fall de sista månaderna i år. Jag har fått en jättebra känsla av Dennis, han känns väldigt målinriktad, vet vad han vill och jag tror att han kommer passa in bra här och gentemot vår publik med sin syn på hur han vill spela.”

Attraktiv hockey

”Redan från första samtalen med klubben kände jag att klubbens ambitioner och sätt att arbeta på passar mig och min ledarstil”, säger Dennis. ”Även kulturen i hur man vill få människor att växa tillsammans är något som jag drivs av. Jag ser verkligen fram emot att komma till BIK Karlskoga och försöka förvalta det man gjort bra tidigare men även bidra med nya tankar och idéer.”

”Mina främsta förväntningar inför den kommande säsongen är att alla som stöttar klubben ska uppleva ett lag som spelar en positiv och attraktiv hockey och som aldrig lämnar isen utan att ha gett precis allt.”

Varmt välkommen till BIK Karlskoga, Dennis!

Bli en av oss

Som medlem i BIK Karlskoga är du bokstavligen en i laget – din investering i klubben lägger grunden för framtida sportsliga framgångar.  

Även du som av olika skäl sällan eller aldrig kan besöka Nobelhallen kan genom ditt medlemskap vara en del av och stötta klubben. 

Som medlem får man en rad förmåner som gör att de flesta snabbt tjänar in sin investering även ekonomiskt.  Som Stolt BIK:are 23/24 får du, förutom rösträtt på årsmötet, även rabatter och erbjudanden från klubben. För våra yngsta supportrar finns ett särskilt medlemskap, Ung BIK:are 23/24.

Läs mer och bli medlem här.

Marie Angle