Jubileumsmatchen 16/12: Nobelhallen 50 år!
Publicerad: 2022-12-12
På fredag när vi möter Djurgårdens IF är det även dags för Jubileumsmatchen - Nobelhallen fyller nämligen 50 år och vi bjuder, tillsammans med Karlskoga kommun, in till fest!

Vecka 50 är här och med den de två sista matcherna innan nästa veckas juluppehåll.  Det är två riktigt intressanta matcher och utmaningar som väntar – på onsdag möter vi tabellfyran Södertälje SK på bortaplan i Scaniarinken och i och med att de bara är en poäng före oss i tabellen och +7 i målskillnad kan vi vid seger gå förbi.

På fredag 16/12, när vi möter Djurgårdens IF för första gången sedan deras degradering, firar vi, tillsammans med Karlskoga kommun Nobelhallens 50-årsjubileum.

Jubileumsmatchen är valt med omsorg - just DIF var KB:s (som vi ju hette då) allra första motståndare i en match som gick av stapeln 15/10 1972.

Vi råder dig att boka din plats redan nu då vi har sålt mycket mer förköp än brukligt och, i skrivande stund, till exempel bara har en handfull sittplatsbiljetter kvar.

Här bokar du din biljett!

Här är några viktiga punkter att ta med sig:

Var på plats tidigt - goodiebag & AW

Matchen börjar som vanligt klockan 19.00 men Nobelhallen öppnar redan 17.00 och det finns goda skäl att vara här tidigt! De 100 första får nämligen varsin goodiebag med en unik t-shirt framtagen exklusivt för jubileet.

I våra pubar kan du sedan äta och dricka gott medan du laddar för match – till exempel våra hemlagade Jamaican Jerk-kryddade kamben med pommes & coleslaw för 229 inklusive valfri dryck.

Läs andras och dela dina minnen i våra sociala medier

Inför matchen kör vi nedräkning och laddar i sociala medier med citat från både kända och okända om deras minnen av Nobelhallen. Först ut var bland andra tidigare BIK-spelaren tillika tränaren och numera förbundskaptenen Sam Hallam som konstaterade att ”Jag hade 12 fantastiska år i Nobelhallen! När jag nu ser tillbaka kan jag säga att de åren nog var de lyckligaste i mitt liv!” 

Missa inte alla fantastiska minnen och bidra gärna med ditt eget i kommentarsfältet!

Kenneth Holmstedt signerar sin bok

Kenneth Holmstedt var en av dem som spelade den allra första matchen i Nobelhallen. På fredag finns han, tillsammans med vännen Curt Lundmark, på plats för att prata minnen och signera sin nyskrivna bok, Min Camino, som sträcker sig över ett långt och innehållsrikt liv där hockeyn spelat en viktig roll. Läs mer om honom i en separat artikeln under veckan.

Återupplev och lär dig mer om Nobelhallens spännande historia

Givetvis förbereder vi, tillsammans med kommunen, för en kväll i nostalgins tecken med många minnen för dem som varit med på resan och mycket häftig historia att ta in för alla andra. 

Visste ni att Nobelhallen, när den byggdes, var en toppmodern arena på högsta nationella nivå? 

Här spelades landskamper och junior-VM med framtidens stjärnor (till exempel en ung Pelle Lindbergh) men också TV-pucken,  SM-finaler (som då avgjordes på ’neutral mark’) och stora konserter. Många av dåtidens både nationellt och internationellt största band valde att förlägga ett stopp till Karlskoga. Dessutom ägde många uppskattade lokala konserter och samlingar rum i Nobelhallen.

Under fredagens jubileumsmatch kan du läsa mer om och återuppleva några av dessa stora ögonblick.

Marie Angle