Truppen: Vår kapten Gustaf Franzén förlänger med 3 år
Publicerad: 2022-11-24
BIK Karlskoga kan idag stolt meddela att vår lagkapten Gustaf Franzén skrivit på för tre ytterligare säsonger i BIK Karlskoga.

Vår lagkapten Gustaf Franzén har skrivit på för tre ytterligare säsonger i BIK Karlskoga, det vill säga till och med säsongen 25/26.

”’Frasse’ har blivit en del av ryggraden i laget och har växt ut till en stark ledare som är med och bygger vidare på vår BIK-anda. Det känns väldigt bra att ha spelare som honom, som trivs bra i laget och väljer att stanna och stanna över en längre tid”, konstaterar sportchef Torsten Yngveson som därmed redan nu har en viktig pusselbit klar i lagbygget inför nästa säsong.

”Det känns bara positivt att redan ha det klart. Jag har länge känt att jag vill stanna kvar och både jag och familjen trivs väldigt bra här i Karlskoga. Det var inte mycket att fundera över, när det kom på tal ville vi göra färdigt så snart som möjligt”, säger Gustaf själv.

Gustaf kom till klubben för första gången inför säsongen 18/19 och är nu, efter drygt en säsong med SHL-spel med Oskarshamn, tillbaka och inne på sin tredje raka säsong i BIK Karlskoga. Efter att ha varit assisterande i fjol tog han inför årets säsong steget upp till att vara kapten för skutan.

”Det är väldigt roligt att få vara kapten i det här laget och jag känner att jag kommer in i den rollen mer och mer. Jag har dessutom väldigt bra assisterande kaptener med mig som hjälper mig på ett grymt bra sätt. Vi är en otroligt stark grupp, det har vi varit från start och vi har visat det om och om igen så här långt. Även om inte spelet alltid stämt som vi vill och vi har haft många borta är det en jäkla styrka att ha vunnit så många matcher som vi ändå har gjort. Vi har kommit tillbaka i matcher där vi tappat ledningen och till slut lyckats vinna, vilket också är ett tecken på hur stark den här gruppen är. När våra skadade spelare kommer tillbaka kommer tiden verkligen att tala för oss.”

”Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta att spela i Nobelhallen framför våra härliga suppportrar”, avslutar han.

Kommunikationsansvarig Marie Angle