BIK-TV: Inför BIK Karlskoga - Björklöven
Publicerad: 2022-11-30
Med 14 spelare otillgängliga lånar BIK in Jonathan Andersen från Färjestad BK. Därtill kommer ett gäng juniorer få chansen. Vi viker inte ned oss, lovar Helmersson i BIK-TV.

Kaos och 16 spelare skadade eller sjuka igår, något fler på plats på förmiddagens värmning inför kvällens hemmamatch mot Björklöven. Som ni ser i BIK-TV där även Karl Helmersson intervjuas är det god stämning i laget trots manfallet.

14 spelare saknas alltjämt: Sebastian Collberg, Åke Stakkestad, Edwin Lindström, Gustav Willman Borvik, Juliuz Persson, Logan Cockerill, Max Wennlund, William Pethrus, Wilhelm Westlund är alla skadade. Marcus Hellgren-Smed, Philip Eriksén, Marcus Modigs och Gustaf Franzén samt Carl Bruhn är sjuka.

Jonathan Andersen lånas in från Färjestad

Vid lunchtid blev det klart med ett lån från Färjestad BK. Det blir 19-årige forwarden Jonathan Andersen som kom till Karlstadsklubben inför den här säsongen närmast från Troja-Ljungby där han i fjol hunnit prova på spel i HockeyAllsvenskan. 190 centimeter långe Andersen är dock värmlänning i grunden, med Arvika HC som moderklubb. Den här säsongen har han noterats för 14 (7+7) poäng på 19 matcher i J20 Nationell med FBK men har också spelat med A-laget i 12 matcher. 

Lånet av Andersen innebär att BIK nu fyllt sin lånekvot av utespelare från SHL.

Juniorerna steppar upp

Sju spelare från BIK:s J20-lag spelar i kväll:

Utöver forwarden Alexander Jarl-Åhlin som väl får räknas som en i laget, får backen Leo Klavhed, som stod för en assist i debuten förra veckan, förnyat förtroende.  J20-keepern Oscar Lindström plockas in som back-up till Lars Volden, som är tillbaka efter att ha stått över träningen igår på grund av sjukdom.

Dessutom plockas forwarderna Edvin Nylén, Felix Johansson, Edwin Sandahl och Theo Lundgren in.

Motståndarna

Björklöven ligger tvåa i tabellen medan BIK återfinns på femte plats, fyra poäng efter Umeå-laget. Lagens båda tidigare möten har dock BIK vunnit, och detta på övertid. Det första, i omgång 1 i Winpos Arena, slutade 1-2 med Kalle Jellvert som sista målskytt. Det senaste mötet 16/11, också det på bortaplan, vann Bofors med 4-5 och där gjorde Albin Eriksson det matchvinnande målet.

Biljetter

Tufft motstånd och dessutom under extraordinära förutsättningar – det betyder att vi behöver ditt stöd mer än någonsin i Nobelhallen i kväll.

r köper du din biljett.

Som alltid gratis inträde för alla till och med 19 år.

Nobelhallen öppnar 17.00 med goda erbjudanden i puben. I BIK-shopen kan du passa på att handla julklappar till alla Stolta BIK:are – bland annat med erbjudande på vår snygga vita mössa som finns i storlekar till hela familjen. Pris 179 kronor.

Mustaschkampenfinal

Idag är det final för Mustaschkampen, där vi i BIK Karlskoga tillsammans med KT-Kuriren deltar i Prostatacancerförbundets kampan för att samla in pengar till forskning och bättre vård samt sprida livsviktig kunskap om Prostatacancer. Nu lägger vi in högsta växeln för vår egen swishinsamling och så presenterar vi vinnaren i laget egen mustaschtävling.

Skänk en slant via swish 900 10 17 eller passa på att handla hos Prostatacancerföreningen Värmland som finns på plats.

Marie Angle