Bofors lånar in Tobias Sjökvist från Lindlöven
Publicerad: 2022-11-14
Inför onsdagens bortamatch mot Björklöven återvänder Tobias Sjökvist till BIK Karlskoga, på lån från Lindlövens IF i HockeyEttan.

BIK Karlskoga lånar in forwarden Tobias Sjökvist från Lindlövens IF i HockeyEttan. Tobias ansluter till laget under tisdagsmorgonen och lånet gäller i första hand onsdagens bortamatch mot Björklöven.

27-årige Tobias är ett välbekant ansikte med ett välbekant namn bland BIK:are. Han är son till Niklas Sjökvist, född och uppvuxen i Karlskoga och med Bofors som moderklubb. Han hann göra debut i A-laget säsongen 13/14 innan han som sistaårsjunior lämnade BIK för spel i Färjestad. På seniornivå har han åtta raka säsonger i HockeyEttan bakom sig och årets säsong – hans nionde – har han på 11 matcher för sitt Lindlöven noterats för 13 (5+8) poäng. Årets fina poängsnitt är inte någon tillfällighet - förra säsongen gjorde han 32 (16+16) poäng på 36 grundseriematcher och ytterligare 10 (5+5) på 10 slutspelsmatcher. 20/21 noterades han för 35 (12+23) på 27 grundseriematcher.

”Tobbe är en klok och välskolad spelare som presterat bra i Hockeyettan under en rad säsonger. Det ska bli kul att få se honom en nivå upp och att det dessutom är en karlskogakille gör verkligen inte saken sämre!”, säger Torsten Yngveson om lånet.

Lånet av Tobias avlastar en trupp som fortsatt kämpar med en del skador. Förutom tidigare saknade Sebastian Collberg, Juliuz Persson, Åke Stakkestad, Gustav Willman Borvik och Logan Cockerill blev Edwin Lindström och Wilhelm Westlund skadade under fredagens match. Ludwig Persson fick en smäll under landslagssamlingen. Det är dag för dag-status för de tre sistnämnda. 

Varmt välkommen hem till BIK, Tobias!

Marie Angle