BIK förstärker: Målvakten Riku Lindroos lånas in och Lawner kommer tillbaka
Publicerad: 2021-11-08
Med Lars Volden på landslagsuppdrag och tre matcher på schemat lånar BIK in Riku Lindroos från Lindlöven. Även Oscar Lawner återvänder från FBK.

I och med att Lars Volden är på landslagsuppdrag och BIK spelar onsdag (Kristianstad borta), fredag (AIK hemma) och lördag (Södertälje borta) har BIK valt att låna in Riku Lindroos från Lindlövens IF. Lånet gäller för den här veckan och Riku ska därmed vara back-up till Marcus Hellgren Smed.

Riku är 23 år gammal och kommer från Vantaa, Finland. Han kom till Sverige och Lindlövens IF inför den här säsongen men har efter en framgångsrik juniortid även erfarenhet från finska andraligan, Mestis.

"Jag är väldigt glad över att jag har fått komma hit till BIK Karlskoga och få prova på en högre division. Jag visste inte så mycket om laget innan men jag har ju spelat med några av BIK-spelarna i Lindlöven och dessutom finns det ju redan några finska killar här som har tagit väl hand om mig."

Det är din första säsong i svensk hockey. Hur är ditt intryck så här långt?

"Det är helt klart lite annorlunda än hemma i Finland. Det går lite fortare i till exempel passningsspelet. Men jag trivs jättebra!"

20-åriga forwarden Oscar Lawner behöver nog ingen närmare presentation. Som lån från Färjestad och SHL är han dubbelskriven, vilket innebär att han fritt kan gå mellan klubbarna till och med 15/2. Han återvände till BIK nu på morgonen och kommer i första hand vara med i veckans matcher.

"Jättekul att vara här och få träffa grabbarna igen. Kul med tre matcher, med start mot Kristianstad nu på onsdag", säger Oscar efter att ha hälsat på grabbarna.

Varmt välkomna till BIK!


Köp din biljett till fredagens Ladies Hockey Night och övriga hemmamatcher matcher här.

Säkra din plats i arenan genom att välja årskort - läs mer och boka här.

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle