Truppen 23/24: Välkommen tillbaka, Viktor!
Publicerad: 2023-04-05
Nu är det klart, backen Viktor Lang återvänder till BIK Karlskoga!

Vi kan idag med stor glädje meddela att Viktor Lang återvänder till BIK Karlskoga!

Den reslige (192 cm) värmlänningen – uppvuxen i Arvika med Arvika HC som moderklubb – kom till BIK Karlskoga redan som junior och gick HG i klubbens regi. Säsongen 13/14 gjorde han debut i A-laget och blev sedan kvar i fem raka säsonger. Inför säsongen 19/20 tog han chansen att få prova på spel utomlands och tillbringade totalt tre säsonger i tjeckiska första- respektive andraligan. Han återvände dock till Sverige inför årets säsong som han tillbringade i Södertälje. 

Torsten Yngveson säger så här om Langs återkomst:

"En stabil, smart back som är kommer att bli viktig i defensiven och som vi är väldigt glada över att välkomna hem till BIK Karlskoga efter utlandsäventyr i Tjeckien och en säsong i Södertälje. Viktor tävlar hårt varje dag och kommer att bidra även på den viktiga punkten."

”Jag har ju varit här i många år tidigare och BIK har en speciell plats hos mig", säger Viktor. "Jag skulle nog säga att Karlskoga känns lite som ett andra hem för mig. När Torsten hörde av sig och var intresserad var det inte mycket att tveka på. Ända sedan jag flyttade härifrån har jag tänkt att det skulle vara häftigt att få spela i BIK igen, Jag hoppas att komma tillbaka som en bättre spelare och kunna bidra än mer.”

”Jag har följt klubben under de gångna åren och är imponerad över hur man tagit ännu större kliv, kanske framför allt de gångna åren då BIK etablerat sig som topplag med två raka semifinaler. Jag vill vara med på den resan och försöka bidra med det jag kan. Karlskoga har något bra på gång!”

Kontraktet gäller över säsongen 23/24.

Marie Angle