Nya restriktioner: Viktig information inför nästa hemmamatch, Almtuna 27/12
Publicerad: 2021-12-22
Regeringen inför med kort varsel nya restriktioner från och med 23/12 och här kommer viktig information till dig som har säsongskort eller har köpt biljett till Hemvändarmatchen mot Almtuna 27/12.

Redan den 23/12 träder de nya restriktioner som regeringen tillkännagav under en presskonferens igår i kraft. Restriktionerna innebär en snabb och radikal förändring av villkoren för våra matcher i Nobelhallen och vi har ägnat onsdagen åt att analysera och anpassa oss efter de krav som ställs för att vi ska kunna fortsätta ha publik på våra matcher.

Följande restriktioner gäller enligt regeringens nya beslut för "evenemang med 500 eller fler personer", vilket innefattar samtliga matcher i HockeyAllsvenskan:

– Endast sittande publik är tillåten, stående publik är tills vidare inte tillåten
– Alla besökare måste fortsatt visa upp giltigt vaccinationsbevis och ID (ingen förändring) – Man får sitta max åtta personer tillsammans, dvs "per sällskap" – Det ska vara minst en meter mellan sällskapen.

Detta innebär att vi har ägnat dagen åt att bygga om hela ståplats (öst, syd och nord) till en tillfällig sittplatsläktare som uppfyller regeringens krav på avstånd. Detta har vi löst genom att montera fasta sittunderlag. Tills vidare består alltså Nobelhallens publikplatser bara av sittplats.

Endast sittande gäster, sällskap om max 8 personer och ett utökat avstånd mellan sällskapen gäller även restaurangbesök. Den snabba och omfattande omställningen innebär att vi behöver lite mer tid och måste be om att få återkomma i morgon med ytterligare information om vad som kommer att gälla för våra loger, besök i vår restaurang och pubar samt för övrig försäljning i arenan.

Vi planerar nu först och främst inför nästa hemmamatch, det vill säga måndag 27/12 kl 19.00, den så kallade Hemvändarmatchen mot Almtuna. Vi ber att få återkomma med mer information kring kommande matcher längre fram.

Observera att alla med de nya restriktionerna måste ha biljett, vilket innebär att barn/ungdomar under 19 år för närvarande inte går in gratis och utan biljett.

OM vi skulle få biljetter över läggs de ut för försäljning två timmar före matchstart.

Följande gäller för dig som har biljett/säsongskort och ska gå på Hemvändarmatchen mot Almtuna 27/12 19.00:

Biljettförsäljningen är stängd. Vårt mål är att så många som möjligt av våra säsongskortsinnehavare och de som redan har köpt biljett ska få komma.

Vi ber därför dig som har säsongskort (privat eller företag) eller som redan har köpt sitt- eller ståplatsbiljett till Hemvändarmatchen mot Almtuna på måndag 27/12 att omgående meddela oss om du tänker gå på matchen. Vi behöver din anmälan senast 18.00 på söndag 26/12.

Du kontaktar oss på följande sätt:

P-A Johansson: [email protected]/ 073-988 10 60

Marcus Leandersson: [email protected]/ 073-988 10 62

Alla som ska gå måste få nya biljetter. Vi gör vårt yttersta för att du som har sittplatsbiljett ska få sitta på sittplatsläktaren men kan inte garantera detta. Du kommer inte heller få sitta på ’din’ numrerade plats.

Även du som har köpt ståplats måste alltså sitta ned.

Information till dig som har biljett till restaurangen eller ska sitta i någon av våra loger under Hemvändarmatchen 27/12.

Här håller vi på att jobba med lösningar som uppfyller kraven. Mer information kommer i morgon, torsdag 23/12 och de som berörs av förändringar kommer även bli kontaktade.

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle